A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nem vagyok egy hajművész. Nem tudok különleges kontyokat, sőt, még krokodilfonást sem – viszont van két hosszú hajú lányom. A kisebbik, Zsófi hajlamos lazán kezelni a haj-kérdést, ezért vele minden reggel közös programunk a frizurája elkészítése. Egy éve találtam a neten a parkettafonásról képet (igen, én ezen a néven találtam, de hála az én drága, figyelmes olvasóimnak, kiderült, hogy ez valójában a halszálka-fonás), azóta gyakran ilyen copfban mutatkozik a gyermek. Amikor Éva barátnőm, aki jól ismer engem, először látta a lányaimat ezzel a copffal, megkérdezte:
– Ki fonta be így a hajad, Zsófi?
– Anya.
– Az nem lehet, anyád nem is tud ilyet…!

 Hát tudok! És igen, Éva rátapintott a lényegre: ha én tudok, akkor bárki!

Kiinduló állapot: a hajat kifésüljük.

Két, nagyjából egyforma copfba választjuk. Itt még csak épp megfogtam, de arra figyeljünk, hogy a fej tetején szépen legyen lesimítva a haj, és ne maradjanak ki tincsek.

Átveszünk egy tincset az egyik oldal széléről a másik oldali “copfba”. Minél vékonyabb tincsekkel dolgozunk, annál sűrűbb lesz a fonás, ezt majd a gyakorlat során kell mindenkinek kitapasztalnia, milyet szeret.

Aztán vegyünk egy ugyanakkora tincset a másik oldal szélén, és tegyük át az egyikbe. Próbáljuk meg szorosan tartani a copfokat, hogy ne csússzon szét a fonás. Végig ennyi a feladat: egy tincs az egyik oldalról a másikra, majd a másikról az egyikre.

Valahogy így. Próbáljunk meg nagyjából egyforma tincseket venni. És akkor ez lesz a vége:

Kicsit időigényes eleinte, amíg belejövünk, nem a leggyorsabb frizura, de kétségkívül nagyon mutatós. Ráadásul nem egyforma hosszúságú hajtömegből is szép lesz, nem fognak kilógni a rövidebb részek. Frissen mosott hajjal persze mindig nehezebb, mert az könnyebben szétcsúszik.

Ajánlott cikkek

12 Hozzászólás

  1. Ez nem a kalász inkább? A parketta meg olyan… na, hogy mondjam… akkor háromágú fonatot készítesz felülről kezdve egy egész vékony tinccsel, és minden egyes keresztezéskor hozzáveszel oldalról egy-egy vékony tincset, míg végül leérsz a nyakába, és ott – addigra “begyűjtötted” az összes hajat – végigfonod szokásosan. Én így tudom, de ettől még persze bármelyik lehet bármi 😀

  2. Én is arra gondoltam, én azt ismertem parkettának 🙂 Olyat tudok fonni, ilyet nem tudtam, hogy hogy kell. De mivel három fiam van, a saját fejemen ezt nem próbálom ki 😀

  3. Nagyon ügyes vagy, akármit is mondasz:-)! A két fiam után most érkeztünk el Borikával arra a pontra (pontosabban hajhosszra), hogy végre lehet vele valamit kezdeni (sokáig nem akart nőni a haja). Jövök Hozzád tanulni! Csak ne fészkelődne annyit a kicsikém, míg valamit alkotok a hajából!

  4. Örülök, hogy máris többeteknek sikerélményt okoztam:))Éva, a barátnőm (aki szintén Éva) jól tudta, hogy nem igazán vagyok otthon ezen a téren…de ez annyira egyszerű, hogy tényleg, még nekem is megy.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük