A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Mielőtt folytatom az őrült diéták bemutatását, az alacsony glikémiás indexű étrendhez szeretnék ötletet adni. Meg kell azonban jegyeznem (és ez itt a továbbképzés a GI témakörében), hogy a glikémiás index mellett szerepel egy másik érték, ez pedig a glikémiás telítettség (GL). Ez arról tájékoztat, mekkora összcukorterhelést jelent az adott táplálék elfogyasztása, vagyis mennyire lesz tartós a vércukor- és inzulinszint emelkedés. Vannak bizonyos élelmiszerek (tej, tejtermékek), amelyeknek alacsony ugyan a GI-jük, de magas a GL-szintjük. Ahhoz, hogy teljesen jól működjön a diétánk, ezt is érdemes figyelni. Ide kattintva olyan táblázatot találhattok, amelyben mindkét érték szerepel az egyes élelmiszerek mellett.

Most egy minden tekintetben kiváló ételt szeretnék mutatni nektek. Lehet önálló vacsorafogás, vagy köret valami finom hús mellé.

a1

Hozzávalók – tetszőleges arányban:

sárgarépa

fehér répa

zeller

póréhagyma

(tehetünk bele céklát, akkor szép lila lesz az egész)

3 gerezd fokhagyma összenyomva

bors

 

A diós pestóhoz:

10 dkg dió

2 ek reszelt parmezán sajt

2-3 db olajban eltett szárított paradicsom

3 ek olívaolaj (a paradicsomról is lehet leönteni)

1 ek balzsamecet

fél citrom leve

bors

 

A zöldségeket hasábokra vágjuk, a póréhagymát szeleteljük, egy tepsibe tesszük az összeset, a fokhagymát is beledobjuk, sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és két-három evőkanál balzsamecettel. Kézzel jól összeforgatjuk, majd alufóliával lefedjük, és 200 fokon 40 percig sütjük.

A diós pesto hozzávalóit aprítógépbe tesszük, és pépesre aprítjuk. Összeforgatjuk a megsült zöldségekkel, és tálaljuk.

 

Az ötletet Meiszner Katitól vettem.

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük