Mielőtt folytatnám Sopron és környéki kalandjaim elmesélését, a mai melegre való tekintettel inkább egy gyors salátát teszek közzé, amely a kedvenceim közé tartozik például azért, mert villámgyors, nem kell főzni-sütni, legfeljebb csak kenyeret pirítani, és bár vacsorának írtam, én bizony megenném reggel-délben-este.
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg konzerv csicseriborsó (550 g töltőtömegű üvegeset vettem, ennek a felét öntöttem a tálba lecsepegtetve)
1 kb. 40 dkg-s (bruttó) vörösbab konzerv lecsepegtetve
2 tonhalkonzerv, szintén lecsepegtetve
1 csomag (kb. 20 dkg) feta (jellegű) sajt kis kockára vágva, vagy kézzel szétmorzsolva
20 dkg olívabogyó
2 nagyobb, vagy 3 kisebb zöld kaliforniai paprika
kis fej lila hagyma
1 ek balzsamecet
fél citrom leve
A hozzávalókat egyszerűen csak összeöntözzük, jól elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük még ezzel-azzal (bors, chili, apróra vágott citromfű, például). Pirított rozskenyérrel ehetjük, vagy pláne bagettel, mint a bruschettát. Óriási.
Szia Móni!Ez is nagyon csábító recept.Nagyon jól hangzik, szeretném kipróbálni.Melyik csicseriborsó és babkonzerv a jó ízű, hol lehet kapni?Te melyiket használod?Ica
Hű, ez egy szuper recept, köszi, hogy megosztottad! Már csak az a gond, hogy a FÉRJ nem nyeli le a csicseriborsót, anélkül meg nem az igazi. (Én ellenben imádom)
Szia Ica! Babkonzervet az Aldiban szoktam venni, a csicseriborsót viszont a Lidlben, de ott nincs állandóan, időnként van akció, ha jól emlékszem, spanyol hét alkalmából.