Egyszerű, mégis különleges – fasírozott elegánsan.
Hozzávalók (16 rúdhoz):
70 dkg darált hús
1 fej lila hagyma
20 dkg feta (vagy feta jellegű) sajt
2 ek aprított olívabogyó
só
fűszerek: bors, bazsalikom, oregánó, őrölt kömény
1 cs. réteslap (8 lapos)
olívaolaj a lapok kenéséhez
1 felvert tojás
szezámmag
A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a sajtos és az aprított olívabogyót. Sózzuk, fűszerezzük, jól átkeverjük, és hűlni hagyjuk.
A réteslapokat kihajtjuk, félbe vágjuk (úgy, hogy egymáson maradnak). Egy felet deszkára fektetünk, megkenjük olajjal, ráteszünk még egy réteget, majd jó két evőkanálnyit a töltelékből.
Előbb jobbról-balról hajtjuk be a tésztát, majd feltekerjük a tésztacsík feléig; itt elvágjuk a tésztát, mert egy ilyen hosszú csíkból két tekercset készítünk. Így lesz a 8 lapból 16 tekercsünk.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. A tekercseket tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.
Megszórjuk szezámmaggal.
15-18 perc alatt szép pirosra sütjük a tekercseket.
Tálalhatjuk.
Adhatunk mellé salátát, de önmagában, egy kis majonézzel kiváló fingerfood (ha már kihűlt, persze).
Fantasztikus!!:)Ez lesz nalunk szombaton!Koszi!!!
Férjem megjegyzése-outsider/bal szemmel lesi a monitort – Ez tetszik! Jó ötlet!. :-)))))
Tegnap meg csináltam ebédre dupla adagban,de nem maradt másnapra semmi.Nagyon finom volt .Köszi
Én is köszi, és örülök:)