A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Egyszerű, mégis különleges – fasírozott elegánsan.

Hozzávalók (16 rúdhoz):
70 dkg darált hús
1 fej lila hagyma
20 dkg feta (vagy feta jellegű) sajt
2 ek aprított olívabogyó

fűszerek: bors, bazsalikom, oregánó, őrölt kömény

1 cs. réteslap (8 lapos)
olívaolaj a lapok kenéséhez
1 felvert tojás
szezámmag

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst, fehéredésig kevergetjük, majd hozzáadjuk a sajtos és az aprított olívabogyót. Sózzuk, fűszerezzük, jól átkeverjük, és hűlni hagyjuk.

A réteslapokat kihajtjuk, félbe vágjuk (úgy, hogy egymáson maradnak). Egy felet deszkára fektetünk, megkenjük olajjal, ráteszünk még egy réteget, majd jó két evőkanálnyit a töltelékből.

Előbb jobbról-balról hajtjuk be a tésztát, majd feltekerjük a tésztacsík feléig; itt elvágjuk a tésztát, mert egy ilyen hosszú csíkból két tekercset készítünk. Így lesz a 8 lapból 16 tekercsünk.

Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra. A tekercseket tepsire sorakoztatjuk, tetejüket megkenjük felvert tojással.

Megszórjuk szezámmaggal.

15-18 perc alatt szép pirosra sütjük a tekercseket.
Tálalhatjuk.
Adhatunk mellé salátát, de önmagában, egy kis majonézzel kiváló fingerfood (ha már kihűlt, persze).

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük