A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ma éjjel jön ám a Mikulás! Csizmákat az ablakba, aztán remélem, mindenki jó volt, ho-ho-ho-hóóó…

Rendületlenül folytatom ajándékparádémat, íme egy újabb ehető meglepetés – a zserbógolyók.

zserbóg2
FotoPetra

Hozzávalók:
30 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
1-2 ek rum
1-2 ek sárgabarack lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsoki
2 ek olaj

A sárgabarackot késes aprítógépben apróra vágatjuk (vagy késsel felaprítjuk), összekeverjük a többi hozzávalóval. Diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk a masszából.
Mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, jól elkeverjük, és megmártjuk benne a golyókat (fogpiszkáló vagy villa segítségével, pl.). Hagyjuk egy kicsit lecsepegni, majd rácsra tesszük dermedni.
Ennyi! Ha veszünk hozzá szép kis bonbonpapírokat, dobozkát, csinos csomag kerekedik belőle.

FotoPetra
FotoPetra

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

  1. Szia! nagyon tetszik a blogod, meg ez a kezdeményezés is, hogy minden napra egy ötlet! 🙂 Bevallom, a zserbógolyót én is csinálom, nagyon tuti! (A cantuccit is, ugyanígy! 🙂 ) Szóval, a golyót én úgy mártom, hogy beleszúrok egy fogpiszkálót, és gyorsan megforgatoma csokiban és azonnal beletűzöm egy darab hungarocellbe. Azon szárad meg, így nem maszatolódik össze sem a golyó, sem más. Nekem bevált, ha van kedved, próbáld ki! További jó készülődést! Üdv.: Gabi

  2. Ez nagyon finom lett! A sárgabarack miatt jó masszív állaga van. Nem szétolvad a szájban, hanem rendesen rágni kell. Megcsináltam eredeti és paleo változatban is (sütöttem hozzá direkt paleo háztartás kekszet). Először golyók lettek belőle, másodszor cake pop készült piros-fehér csíkos nyéllel, celofánba csomagolva, masnival átkötve. Töltse meg a Mikulás a csizmádat minden földi jóval 🙂 Köszönöm a receptet!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük