Ma éjjel jön ám a Mikulás! Csizmákat az ablakba, aztán remélem, mindenki jó volt, ho-ho-ho-hóóó…
Rendületlenül folytatom ajándékparádémat, íme egy újabb ehető meglepetés – a zserbógolyók.
Hozzávalók:
30 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg darált dió
10 dkg darált háztartási keksz
1-2 ek rum
1-2 ek sárgabarack lekvár
A bevonathoz:
10 dkg étcsoki
2 ek olaj
A sárgabarackot késes aprítógépben apróra vágatjuk (vagy késsel felaprítjuk), összekeverjük a többi hozzávalóval. Diónyi, vagy egy kicsit nagyobb golyókat formázunk a masszából.
Mikróban (vagy gőz fölött) összeolvasztjuk az étcsokit az olajjal, jól elkeverjük, és megmártjuk benne a golyókat (fogpiszkáló vagy villa segítségével, pl.). Hagyjuk egy kicsit lecsepegni, majd rácsra tesszük dermedni.
Ennyi! Ha veszünk hozzá szép kis bonbonpapírokat, dobozkát, csinos csomag kerekedik belőle.
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy ebből mennyi golyó lesz?
Üdv.:T.Timi
Kedves Timi,
emlékeim szerint kb. 25.
Szia! nagyon tetszik a blogod, meg ez a kezdeményezés is, hogy minden napra egy ötlet! 🙂 Bevallom, a zserbógolyót én is csinálom, nagyon tuti! (A cantuccit is, ugyanígy! 🙂 ) Szóval, a golyót én úgy mártom, hogy beleszúrok egy fogpiszkálót, és gyorsan megforgatoma csokiban és azonnal beletűzöm egy darab hungarocellbe. Azon szárad meg, így nem maszatolódik össze sem a golyó, sem más. Nekem bevált, ha van kedved, próbáld ki! További jó készülődést! Üdv.: Gabi
Ez nagyon finom lett! A sárgabarack miatt jó masszív állaga van. Nem szétolvad a szájban, hanem rendesen rágni kell. Megcsináltam eredeti és paleo változatban is (sütöttem hozzá direkt paleo háztartás kekszet). Először golyók lettek belőle, másodszor cake pop készült piros-fehér csíkos nyéllel, celofánba csomagolva, masnival átkötve. Töltse meg a Mikulás a csizmádat minden földi jóval 🙂 Köszönöm a receptet!
:)) Én is köszönöm a kedves szavakat!