Hát, ez korszakalkotó. Ez a csokikrém felejthetetlen. És ha ezerszer megkóstolom, akkor sem jövök rá, hogy avokádóból van.
Fontos, hogy puha avokádót használjunk, csak annak van jó íze.
Az alábbi mennyiségek 26 centis tortaformához szükségesek.
Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg darált mandula (blansírozott a legjobb)
5 dkg kókuszzsír
2 ek víz
A csokikrémhez:
4 avokádó
10 dkg kókuszvirág cukor*
5 dkg kakaópor
5 dkg olvasztott kókuszzsír
*A kókuszvirág cukor nem valami úri huncutság, paleo/bioboltokban kapható, alacsony a glikémiás indexe, enyhén karamelles íze van (a színe is erre emlékeztet). A nyírfacukor sokaknak okoz hasmenést, ennél a cukornál viszont ez a mellékhatás nem jellemző. Hát ezért. Ami még fontos: bár ugyanabban az árkategóriában kapható, mint a nyírfacukor, az édesítőereje valamivel gyengébb, tehát több kell belőle.
1. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és 180 fokos sütőben, sütőpapírral borított kapcsos tortaformában 15 percig sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. Az avokádókat félbe vágjuk, magjukat kidobjuk, húsukat egy kiskanállal kikanyarítjuk a héjból, ezt a műveletet nagyon szeretem. Vagy késes aprítógép táljába, vagy egy botmixerezéshez alkalmas tálba tesszük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és az általunk használt géppel összemixeljük.
3. A krémet a kihűlt alapra kenjük, és elegyengetjük.
4. Legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Eszméletlen.
Nekem konkrétan szétporladt az alap…Mit rontottam el?Pontosan kimértem mindent, és pontosan követtem az utasításokat…
Vizet is tettél a mandulához? Jól gyúrható volt? Nem tudom, mi lehetett a baj, mindig így csinálom, nem szokott vele gond lenni.
szerintem az is lehetett a gond,hogy nem volt elég finomra darálva a mandula…talán…tettem hozzá vizet,persze! A krém viszont isteni lett 🙂