A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amikor vendégünk, Valerij gyanakodva megkérdezte, hogy milyen sütit sütök, tekintettel a massza furcsa színére, és én mondtam, hogy tökmagliszteset, láttam átsuhanni arcán a gúnyos mosolyt.
Hiába, nem mindenki olyan edzett, mint az én közvetlen környezetem – mármint a családom. Nekik már szemük sem rebben.
Tökmagliszt? Mi az nekünk. Xukor zéró? Hahaha! Gesztenyeliszt? Jöhet! Nyírfacukor? Miért is ne…?
Későn jutott eszembe, hogy miért pont akkor kell kísérleteznem a szokatlan alapanyagokkal, amikor vendég van, de már nem volt visszaút.

És a tökmaglisztes süti nagy sikert aratott. Úgy kapkodták el a kölkök, hogy épp csak ki tudtam menteni egy szeletet családunk munkából hazatérő fejének. Egyébként a recept a múltkori körtés-mákos variációja, de túró nélkül, mert az most nem volt itthon. A tökmagliszt a kisajtolt tökmagokból készül, azt őrölik porrá, és nagyon kellemes, finom ízt adott a sütinek. Tény, hogy a színe meglehetősen egzotikus – de ez nem riasztotta el a fiatal korosztályt.
Itt láthatjátok, hogy könyörgött egy szeletért a kész sütiből vendéggyerekünk, Levi, és Bence fiam. Mert én még várni akartam, amíg kihűl. Ők nem.

Azok kedvéért, akiknek bonyolult a bögrézés, lemértem a hozzávalókat.
Ha nincs tökmaglisztünk, semmi probléma, váltsuk ki 1 bögre (15 dkg) sima liszttel.

Hozzávalók:
4 tojás
3 bögre (kb. 50 dkg) megpucolt, kockára vágott alma
3/4 bögre (18 dkg) cukor
1 bögre (15 dkg) sima liszt
1 bögre (13 dkg) Nature Cookta tökmagliszt
1/2 bögre (12 dkg) olaj
1 kk fahéj
3 dkg szemes (nem darált) mák
1 kk szódabikarbóna

Belátom, nem szokványos a színe…

A tojásokat a cukorral habosra keverjük, beleöntjük az olajat, a liszteket, a többi hozzávalót, és a végén beleforgatjuk az almát. 26 centis kerek tortaformába (például) öntjük. 180 fokon kb. 50 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni.

Ha szeretnétek Xukor (nyírfacukor)  vagy Nature Cookta termékeket venni, 10% kedvezményt biztosítanak ebben a webshopban, ha fizetéskor az ajándékutalvány mezőbe beírjátok a praktikak12 kuponkódot.

Ajánlott cikkek

20 Hozzászólás

  1. En Paromnak csak fololvastam, rogton letiltotta. Mert ha megcsinalom ismet 100 kilo lesz. Mert olyan finomnak nez ki :)Nem tudsz Te is konnyu, nem hizlalo receptet, ami irodabogar, nem sokat mozgo emberkeknek is jo?Na jo idonkent mozog is, marmint a futogepen, de semmi mast nem ker csak roston sultet es salatat.Vicc benne, hogy azt hittem, hogy tudok fozni 🙂 S-eppen en vagyok a hibas, hogy folhizlaltam :)Most kellene fogyasztani. De hogyan?Koszi, Judit

  2. Judit, ha roston sült és saláta mellett is hízik…hát nem is tudom. A címkéknél (jobb oszlop alja)fogyókúra címszó alatt elég sok receptet összegyűjtögettem, nézd meg!

  3. Picit se riasztó a süti színe! 🙂 Egy technikai kérdés: hol lehet tökmaglisztet venni? Előre is köszönöm, ha megosztod az információt! :)Zira

  4. Remélem, jól megtámogatja a blogod a webshop, vagy már utánanéztél a nyírfacukornak és tényleg rendben van, hogy reklámozod (jó sokan olvassák a blogodat, van egy stabil, kritikátlan rajongótáborod, így felelősséged is az ízlésformálásban).Maimoni 2012.augusztus 7.:”Barbi, a kérdés jogos. Utánajárok.”Barbi

  5. Remek, van olyan barátom, akinek nagyon nem mindegy, milyen cukrot eszik. Egy alternatív lehetőséggel több vagy kevesebb – bizony számít a mindennapokban.Barbi

  6. Móni, egyébiránt a nyírfacukorhoz fűzött kommentem nem kirohanás volt, hanem provokáció. Nem öncélú, mert komolyan gondolom a felelősség kérdését, másrészt pedig tényleg érdekel a válasz. Te, mint újságíró, gasztroblogger, valószínűleg több forrást tudsz felkutatni ebben a témában. Úgy tűnik, kissé zokon vetted ezt, de mi az, ami előrevisz? A sok kellemes buksisimogatás, vagy egy-két provokatív kérdés? Gondolom, enélkül is utánajártál volna a xilitnek. Vagy nem.(?)BarbiEngem is lehet ám ekézni:zoldeketbeszelek.blog.hu

    1. Szia! Szerintem azzal jó tömör lesz… Ha nem használhatsz sima lisztet, inkább mandulalisztet adj hozzá, vagy keverj többfélét, amit használni szoktál.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük