Ez a teasüti tényleg csak valami forró itallal jó – és nem szükségszerűen teával, forralt bor is lehet -, azzal viszont egészen kiváló. Rendkívül egyszerű, teljesen kezdő sütögetők is nyugodtan álljanak neki. Különböző olajos magokkal variálható; én most mandulával készítettem, de lehet dióval, pisztáciával, mehet bele mazsola akár.
Kis dobozkában, szalaggal átkötve különleges és finom ajándék.
Hozzávalók:
2 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
15 dkg egész mandula vagy mogyoró vagy dió vagy pisztácia (lehet mindezek vegyesen)
1 kk szódabikarbóna
A tojásokat üssük egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot, és gépi habverővel jól habosítsuk ki. Adjuk hozzá a többi belevalót, és keverjük el.
Formázzunk belőle 8-10 centi széles, 2-3 centi magas hasábot egy sütőpapírral borított tepsin, majd tegyük 180 fokos tepsibe 25 percre. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kicsit hűlni – ne égesse össze a kezünket -, majd szeleteljük fel ferdén kb. 2 centis csíkokra.
Lapjukra fektetve sorakoztassuk a csíkokat a tepsin, és tegyük vissza 8 percre a sütőbe. Utána fordítsuk meg a szeleteket, és adjunk nekik még 8 percet.
Kész!
Hát ez nagyon jó. Kínáltak már ilyen sütivel. Tényleg kell hozzá inni valamit. Reggel ki kéne próbálnom kenyérsütés után..másoknak is elsőre sikerült, mint Móninak?
Nos, másodjára feleztem kukoricaliszttel. Így is jó lett. Bevált a recept, köszi
Szuper!