Saját fejlesztésem. Büszke vagyok rá, egész egyszerűen.
A gyümölcstől és a túrótól finom „szaftos”, tehát nem fojtós, este sütöttem, másnap valami fantasztikus volt, további napokról nem tudok nyilatkozni, mert délre elfogyott az összes.
Pedig hatalmas adag. Az én közepes tepsim kicsit nagyobb, mint az átlagos, olyan 29×35-ös, abban sütöttem,és így is szép magas lett.
Az egészben a legjobb egyébként a szemes mák. Hogy én ezt miért nem próbáltam eddig?
Annyira finom, ahogy az ember a kis mákszemekre ráharap, hogy azt nem is tudom leírni.
Próbáljátok ki.
Hozzávalók:
4 tojás
3/4 bögre cukor
1/2 bögre olaj
50 dkg túró
2 bögre liszt
1 tk szódabikarbóna
1 tk fahéj
fél bögre szemes (nem darált) mák
3 bögre kockára vágott körte
A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, majd sorban az összes többi hozzávalót.
A végén beleforgatjuk a körtét.
Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük a masszát, és 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
Ennyi!
Jaj, ez a bögrézés a halálom. Szeretek mindent grammra tudni 🙂 Móni
De miért??? Tök egyszerű. És mit csinálsz, ha elromlik a mérleg?:)
Pl. beleöntöm a lisztet a bögrébe, kicsit megkocogtatom, hogy sima legyen a teteje, és máris kevesebb lesz 1 cm-rel. Ha a recept porcukrot ír, de én kristályt akarok használni? Vagy egyforma a fajsúlyuk? OK, most olaj kell, de mi van, ha vaj? A vajat belepacsmagolom a bögrébe, aztán kikapargatom, jó alaposan, jó sokáig, hogy ne maradjon a bögrében (amit el is kell mosogatni, ugye – nincs mosogatógépem!). És mi van, ha hideg vaj kell? Vagy akkor nem bögrével mérnek? És hogy vegyek 3 bögre körtét a boltban?Ha elromlik a mérleg, akkor előveszem a nagyon régi (nem NDK-s) csúszkás mérlegem, és azzal szórakozom.Egyébként megkerülöm a dolgot, és guglival keresek egy átváltó táblázatot, és kiszámolom dekára 🙂 Móni
Szia Móni!Ehhez a mennyiséghez(pl. túró) mekkora bögrét használtál?Nekem sós rúd receptem van, amibe egész mák kell.http://thechefviki.blogspot.hu/2009/12/makos-rudak-by-jokaja.html Isteni!!!
Hajni, ezt én is csináltam már többször, tényleg szuper! Annyit variáltunk legutóbb, hogy mák nélkül, vékonyabbra nyújtva, ajvárral fele tésztát megkenve, félbehajtva, tetejére reszelt sajt. Külön erőssége, hogy nem kell pihentetni. Köszi itt is! B. Móni
Hajni, klasszik 2,5dl-s bögre. De sztem úgyis jó lesz,ha 3 dl-s. A túró elbírja.
Szia Móni!Megcsináltam. Akárhányszor elkészítem a receptjeidet mindig sikerülnek és nagyon finomak, azt hiszik főző-sütő zseni vagyok. ;-)Cserébe sokfelé ajánlom a blogod. Köszönöm!!!Puszi: Anna
Én is köszönöm:))
Szia Móni! Jelentem birskörtével is szuper a recepted! 🙂 Mellesleg rizsliszttel is tökéletesen működik – gluténmentesen. Nálunk nagy családi kedvenc lett, kéthetente sütöm. 🙂 Üdv: Marcsi
Örülök:))