A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A mai napig ez a kedvenc salátám, és a mai napig sokat gondolkodom azon az őrületen, ami hozzá kapcsolódik. Ugyanis Sevillába juttatott engem – na jó, nem kifejezetten az étel, hanem az a közel ezer ember, aki erre szavazott egy receptversenyen, kicsit több, mint egy évvel ezelőtt.

Szóval, az úgy volt, hogy bár eredetileg tízen versengtünk a sevillai útért, végül egyik kedvenc bloggeremmel, Gabojszával – akit azóta is nagyon szeretek – vívtunk gigászi küzdelmet, és mindössze tizenkét szavazattal nyertem. Hajszálon múlt.

Aztán maga az utazás…először is, még Budapesten, Ferihegyen visszaparancsolták a gépünket a kifutópályáról, mert kiderült, hogy a hajtóművön át folyik el belőle az üzemanyag. A portugál légitársaság, a TAP elszállásolt bennünket a Hotel Airportban, majd másnap újból elindultunk, frankfurti és lisszaboni átszállással. Ezúttal meg is érkeztünk. Még aznap este eltörtem a könyökömet, szirénázó mentőautóból abszolváltuk az első városnézést, majd két írrel töltöttünk el szürreális vihogással némi időt a kórház folyosóján. Aztán meglátogattuk Alejandrót, és megismerkedtünk Damiannal és a tapasok csodás világával. Fél kézzel ráncigáltam fel magamra egy nadrágot egy butikban, nem volt könnyű, de megcsináltam, pólót is próbáltam hozzá, meg is vettem mindkettőt. Amikor hazatértünk, úgy éreztem, egy könyvre való élményt szereztem, és bevallom, még mindig nem tettem le arról, hogy egyszer majd megírom ennek a tulajdonképpen csupán három napnak a történetét. Felkavaró és fergeteges egyszerre.

De most a salátát akarom nektek ajánlani, mert az meg olyan remek, amilyen egyszerű.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg lecsepegtetett konzerv csicseriborsó
  • 20 dkg lecsepegtetett vörösbab (konzerv)
  • 2 tonhalkonzerv, szintén lecsepegtetve
  • 1 csomag (kb. 20 dkg) feta (jellegű) sajt kis kockára vágva, vagy kézzel szétmorzsolva
  • 20 dkg lecsepegtetett fekete spanyol olívabogyó
  • 2 nagyobb, vagy 3 kisebb zöld kaliforniai paprika
  • 1 kisebb lila hagyma
  • 1 ek balzsamecet
  • fél citrom leve
Elkészítés

A hagymát negyedeljük, és vékonyan felszeleteljük. A kaliforniai paprikát kockázzuk.
A hozzávalókat egyszerűen csak összeöntjük egy tálba, jól elkeverjük. Ízlés szerint fűszerezhetjük még ezzel-azzal (bors, chili, apróra vágott citromfű, például). Pirított rozskenyérrel ehetjük, vagy pláne bagettel, mint a bruschettát.

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

  1. Szia Móni!
    Azóta is ez a kedvenc salátám, mióta nálad egyszer rátaláltam. A változtatás csak annyi, hogy piros kaliforniai paprikával készítem és magamnak sajt nélkül, a családnak fetával, néha dupla adag csicseriborsóval, mert annyira szeretem. Az is jó benne, hogy ha nincs itthon valamilyen alapanyag, akkor is nagyon finom tud lenni. Előfordult már az is, hogy nem volt itthon tonhal és anélkül készítettem, vagy olajbogyó, de úgyis megállta a helyét.
    Mennyei!
    Hálás vagyok ezért a receptedért is!
    Áldott, békés ünnepeket kívánok neked és családodnak, valamint minden kedves olvasódnak!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük