A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Megint kórházba kerültünk, ezúttal Zsófival, akinek a szűnni nem akaró szédülését vizsgálták ki a hét végén. Bár a végsőkig húztam a bekerülést, hátha sikerül meggyógyulni otthon, végül mégis ott kötöttünk ki. Unalmas hely, ahol az idő, mint dimenzió nem létezik, mindenki ráér, és soha nem történik semmi.

Tegnap este azonban esemény volt, méghozzá megrázó.

A szomszéd ágyon fekvő kissrác anyukája egy információvámpír, mindent tudni akar és mindenbe beleszól, ilyen fokú indiszkrécióval még életemben nem találkoztam; így aztán ő volt az első, aki kirohant a folyosóra, hogy megtudja szombat este nyolc órakor, kit tolnak át az osztályon. És közvetített.

Egy eszméletlen 13 éves lány volt az, az egyik közeli utcában szedték össze, valami buliból indult el, ahol vélhetően nemcsak ittak, de valami partidrogot is használtak. A hordágy mögött jött a kétségbeesett anyuka félig sírva, hogy hogy történhetett ez, miért pont az ő lánya, meg hogy került oda, és hogy lehet, hogy egy házibuliban ilyenek történnek, hol vannak a szülők.

A lány másnap reggel semmire sem emlékezett, és a nőgyógyászaton derítették ki, hogy megerőszakolták-e.

 

 

Ajánlott cikkek

12 Hozzászólás

 1. Szia,

  kiderült valami Zsófiról? Mi elég nagy kálváriát jártunk meg a 12 éves fiammal nemrég, amikor folyton szédült, végül apai nyomásra végezték el a belsőfül vizsgálatot, amiből kiderült, hogy a jobb fülében ideggyulladás van…

  1. Igen, bár most már kíméletesebben csinálják, hideg és meleg levegőt fújnak a fülbe, kamerás szemüveg figyeli a szemmozgását. Ha nem derül ki semmi, érdemes forszírozni.

 2. Szia Móni, érdemes lenne erről a témáról külön írnod, a szülők figyelmének felhívására. A nyáron egy elsősegély-nyújtó tanfolyamon voltam, ahol arra figyelmeztette az előadó a kamaszok szüleit, hogy a lányok min. négyesével járjanak ilyen helyre, és ha vesznek üdítőt, az csak érintetlen csavaros tetejű legyen és ha elmennek táncolni, akkor is vigyék magukkal, ki ne adják a kezükből. Pontosan az általad leírt események elszaporodása okán és megakadályozása érdekében mondta, ami szerinte gyakori már az ilyen korosztályban is.

 3. 13 éves házibuliban? ÉS még a “kedves anyukának” áll feljebb? :O Ha valahova elengedem a gyerekemet (éjszakára NEM 13 évesen), főleg ha házibulit mondott a gyerek, a vendéglátó család szüleivel beszélek. Persze gondolom a kislány megvezette a szüleit. Viszont ez nem a gyerek hibája. Sajnálom ami történt vele. És igaza van thelpir-nek, megérne egy külön bejegyzést.

 4. Ez tényleg megrázó, és milyen kár, hogy a végére hozzátetted, hogy milyen volt a ruhája és a sminkje, még ha el is ismered, hogy nem mentség a megerőszakolásra. De akkor miért kell ezt megemlíteni? Sajnos, amíg egyáltalán felmerül annak a mérlegelése, hogy milyen volt az áldozat megjelenése, addig azt sugalljuk, hogy legalább részben az övé a felelősség. Pedig nem. A felelősség az elkövetőt terheli, egyetlen ember sem érdemli meg, hogy megerőszakolják, akármilyen ruhát is hord, és akármilyen szer hatása alatt is áll, így ennek a felemlegetése meggyőződésem szerint nagyon rossz üzenetet hordoz.

 5. Igen, igazad van, sokat gondolkoztam ezen én is, még mielőtt hozzászóltál volna – mert valóban, senki nem érdemli meg. Viszont annyiban mégis övé – vagy inkább a szülőké – a felelősség, hogy a magatartásával, a kinézetével eleve könnyű prédának (és most finom voltam) mutatja magát, másrészt pálinkát vedel, tehát ha így nézem, ezekkel mégis vonzza a lehetőségét annak, hogy ilyesmi történhessen. De valóban, van egy rossz íze ennek a megjegyzésnek, úgyhogy inkább leveszem.

 6. Köszönöm, hogy levetted. Nem értek teljesen egyet veled, de ez nem probléma. Szerintem a lányok nem azért öltöznek “szexin”, mert könnyű prédának szeretnének látszani, vagy mert ne félnének attól, hogy megerőszakolhatják őket, hanem mert mindenhonnan a barbie babáktól miley cirusig azt látják, hogy a lányoknak így kell kinézniük és viselkedniük, és nyilván úgy gondolják, hogy így tudnak a kortárs közösségbe beilleszkedni, így fogadják el őket, stb. Ha úgy tetszik, duplán is áldozatok. Még egyszer köszönöm, hogy levetted.

 7. Szerintem a szülő nagyban felelős, hogy a gyereke hogy néz ki. Egy kikent-kifent 13 éves lány sokkal nagyobb veszélyben van, mintha tényleg 13 évesnek néz ki. Sajnos nagyon ritka az ilyen.
  Persze ettől függetlenül senki nem érdemli meg, hogy megerőszakolják. De befolyásolja szerintem is.

 8. Igen a szülő felelős…., de mikor a lányom a kabátja alatt csempészte ki a barátnőjétől kölcsönkért miniruhát, ami épp eltakarta a bugyiját és amiben nem engedtük el bulizni akkor ki volt a felelős?
  A szülő csak próbálkozik, de ha egy kamasz akar valamit akkor meg is csinálja.
  Az én lányom is lelépett 13 évesen, avval a mesével, hogy barátnőnél alszik, csak a barátnő anyukája elengedte őket.
  Na azóta sincs ott alvás senkinél, majd ha nagykorú lesz.
  Ezt eljátszotta a kisasszony.

  Lehet vele beszélgetni, lehet neki megtörtént eseteket mesélni, de ennyi.
  A szülő többet nem tehet.
  Nem foghatjuk a kezüket, csak remélhetjük, hogy épségben hazaérnek.

  1. Gyusza007, igen, a másik, legalább olyan fontos tényező az, hogy milyen társaságba kerül a gyerek, kik a barátai. Na, ez a nehezebb terület, azt hiszem.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük