A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Készítettem egy új paleo sütit mindazoknak, akik nem akarnak liszteset, cukrosat, tejeset enni bármilyen okból, ugyanakkor vágynak valami édességre. Ha valaki testsúlycsökkentő céllal diétázik, beiktathat időnként egy-egy szeletet, de az egész tortát azért ne egye meg maga.

fotó 3(2)

 

Hozzávalók

a diós tortalaphoz:

4 tojás

4 ek nyírfacukor

18 dkg darált dió

 

A mákos réteghez:

5 tojásfehérje

4 ek nyírfacukor

20 dkg darált mák

 

A citromkrémhez:

6 tojás

4 citrom leve, egynek a reszelt héja is

10 dkg nyírfacukor

4 dkg kókuszzsír

fotó 1(2)

 

1. A diós laphoz a tojást és a nyírfacukrot gépi habverővel 4-5 perc alatt nagyon habosra verjük, belekeverjük a diót, és 28 centis, sütőpapírral borított kapcsos tortaformában 180 fokon kb. 25 perc alatt megsütjük.

2. A mákos laphoz habbá verjük a fehérjét a nyírfacukorral, hozzáadjuk a mákot, és szintén megsütjük, cirka 15 perc alatt, ugyanakkorára, mint a diós lapot.

3. Amíg a diós lap sül, összerakjuk a citromkrémet: a hozzávalókat a kókuszzsír kivételével habverővel jól összedolgozzuk egy lábasban, és addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik, de nem forraljuk fel, mert ronda valami lesz belőle, olyan rántotta-szerű, és az aztán senkinek nem lenne jó. Amikor sűrű, belekeverjük a kókuszzsírt, majd az egészet állni hagyjuk.

4. Az összeállítás következik: Alulra a diós lap, rá a krém harmada, arra helyezzük a mákos lapot*, majd jöhet a maradékkrém. Díszítésként megszórhatjuk még reszelt citromhéjjal.

paleo citromos

*Ha a mákos lap törik, ne húzzuk le róla a sütőpapírt: tegyük a papírral felfelé a krémmel borított diós lapra, tehát a  helyére, és csak ott húzzuk le a papírt róla.

 

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Nagyon izgalmasan néz ki, biztosan elkészítem majd egy családi összejövetelre, a cukorbeteg kislányom odáig lesz tőle meg vissza! 🙂

    A Vasarely-tortát is összesen már négyszer csináltam meg, meggyes, epres és málnás változatban is…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük