A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Tavaly dolgoztam a Harmat Kiadónak, és választhattam: vagy kifizetik a munkám ellenértékét, vagy nagyobb értékben választhatok könyveket a kínálatukból. Mivel közelgett a karácsony, a könyvek mellett döntöttem. Remek könyveket kaptam, egyébként (többek között a már emlegetett Határaink és Kamaszhatárok címűt). Néhányat azonban nem ajándékoztam el, megtartottam magamnak, mert mindenképpen el akartam olvasni.

Az egyik ezek közül Gary Chapman: A házasság négy évszaka című. A szerző három évtizede tevékenykedik házassági chapmantanácsadóként, közel negyven éve házas (úgy értem, egyfolytában, ugyanazzal a hölggyel). Ez a szememben rendkívül fontos tényező, mert bevallom, rosszul vagyok, amikor olvasom, hogy gyerektelen fiatal lány osztogat gyereknevelési tanácsokat, vagy egyedülállók mondják a házasoknak, hogyan lehetne jól csinálni. Tanácsot olyan adjon, aki azon a területen hiteles, van tapasztalata. Nos, Gary Chapmannek van.

Munkája során azt figyelte meg, hogy “az évszakok körforgása akárcsak a természetben, a házasságban is újra és újra megismétlődik. Időről időre beköszönt a tél, amikor a házastársak zárkózottak, magányosak és elégedetlenek; máskor viszont nyitottan, reményteljes várakozással tekintenek a tavaszi megújulás elé. Aztán a nyár melegében sütkéreznek és kényelmesen, gondtalanul élvezik az életet; majd az ősz újra bizonytalanságot, közönyt és aggodalmat ébreszt. De hogyan lehet ezeket a változásokat átvészelni és a kapcsolat javára fordítani?”

Nos, erről szól a könyv. Itt a blogon már többször írtam róla, sőt, azokhoz a bejegyzésekhez sokan hozzá is szóltatok, hogy a házasságon ahhoz, hogy jól működjön, folyamatosan dolgozni kell. Ez a könyv segít felismerni, melyik évszakban járunk éppen, gyakorlatias tanácsokat ad ahhoz, hogyan újíthatjuk meg a kapcsolatunkat házastársunkkal a múlt kudarcaiból való tanulással, a szeretetnyelvek alkalmazásával, megértő odafordulással, egymás céljainak támogatásával, a különbözőségek kiaknázásával. Megmutatja, miként lehet valamennyi szakaszban megteremteni az érzelmi stabilitást és a harmóniát.

“A legtöbben nem szívesen feküdnénk ki a hóba, hogy megvárjuk a fagyhalált. Semmi okunk sincs arra, hogy beletörődjünk a változtathatatlanba. Mindig van kiút, s az ahhoz vezető első lépés a remény!” – írja a szerző.

 

Ezt a könyvet fogom kisorsolni február 14-én este 8-kor azok között, akik hozzászólásban jelzik, hogy szeretnék.

Ajánlott cikkek

65 Hozzászólás

  1. Már van két könyvünk Gary Chapman-től és mind a kettő nagyon érdekes volt számunkra. Így házasságkötés előtt jó lenne még ezt is elolvasni. 🙂

  2. Nagyon kíváncsi vagyok erre a könyvére is, épp most botlottam bele, két másik művébe 🙂 Szívesen elolvasnám ezt is. Köszönöm.

  3. ÉN is sorbaállok érte,több könyvét is olvastam a szerzőnek és feleségének,számomra is fontos a hitelesség s ők azok. 🙂

  4. 8év, 3 gyerek …bár a 4.évben is 3 gyerekünk volt 🙂 Én is beállnék a sorba ezen az őszies, téli estén… Még nem olvastam, de ismerem a szerző könyveit.

  5. Harmadszorra írom a bejegyzést, mert a küldésre nyomva a rendszer közli, hogy be kell jelentkezni 🙂 igaz, hogy csak bejelentkezve tudok kommentet szerkeszteni…nagyon örülnék a könyvnek és szuper a blog!

  6. En is, en is! – mondta kispipi.:) 4 ev, 2 gyerek, sok okosodni valo, probaszerencse: nagyon orulnek a konyvnek.
    Koszi a lehetoseget! Es vegre sok komment, nekem hianyzik.;)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük