A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Valaki azt mondta, hogy jé, ez tisztára olyan, mint az Eszterházy. Igen. Az volt az ihletője. De a krémen változtattam, hogy előnyére vagy hátrányára – teszteljétek…

fotó 2

Összesen 36 dkg tojásfehérjére lesz szükségünk; egy átlagos tojás fehérjéjének a tömege 3,5 dkg, tehát durván 10 tojás maradék fehérjéjét lőhetjük el ebbe a sütibe. Azért adom meg mégis dekában, mert gondolom, mint én is, sokan ömlesztve, a fagyasztóban tárolják a tojásfehérjéket, amiről egy idő után már fogalmuk sincs, hány darabé. Hát ezért.

 

Hozzávalók tésztalaponként:

6 dkg tojásfehérje

6 dkg cukor

6 dkg dió

1,5 dkg liszt

– tehát ez hatszor, mert hat lapot sütünk

A krémhez:

4 dl habtejszín

50 dkg mascarpone

20 dkg fehér csoki

cukor ízlés szerint

1 citrom reszelt héja

0,5 dl rum

10 dkg darált dió

A tetejére:

egy marék durvára tört dió száraz serpenyőben megpirítva

olvasztott étcsoki

 

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokosra.

2. Mondanám, hogy az összes lap tésztáját egyben keverjük be, de nem mondom, mert a harmadik-negyedik lap már egészen más állagú lenne így, mint az első. Ha erre a tortára adjuk a fejünket, hát vállaljuk be, hogy hatszor keverjük be a lapokat. Esetleg, ha klassz légkeveréses sütőnk van, ami egyszerre két lapot is szépen megsüt, akkor elég háromszor két adagot keverni, tiszta haszon.

TEHÁT, verjük habosra a fehérjét a cukorral, keverjük bele a diót és a lisztet. Sütőpapírra rajzoljuk be  a körméretet (26 cm átmérőjű tortát készítettem én), marhaság körbevágni, úgy csak nehezebb rákenni a masszát. Egyenletesen osszuk el a masszát, és süssük meg a lapot kb. 8 perc alatt. De sütője válogatja, inkább figyeljünk, és amikor épp kezd barnulni a széle, akkor jó.

Ismételjük ötször.

3. A krémhez gőz fölött olvasszuk meg a fehér csokit. Verjük fel a tejszínt, adjuk hozzá a porcukrot, aztán a többi hozzávalót is. próbáljuk hat egyenlő részre osztani a krémet, és töltsük be a lapokat. A tetejét szórjuk meg a pirított dióval, és öntözzük meg olvasztott étcsokival.

fotó 3

Hát így nem is tűnik olyan bonyolultnak…

 

Ajánlott cikkek

8 Hozzászólás

  1. Elkészült, elfogyott, sikere volt! Köszönjük a receptet! Egy kérdésem lenne csak: lehet a piskótát kevesebb cukorral sütni? Vagy nagyon megváltozik az állaga?

    1. Ó, bocsánat, hát jó türelmes voltál! 🙂 Biztos, hogy megváltozik az állaga, de lehet kevesebb cukorral sütni. Akár le is lehet felezni a cukrot, puhább lesz a tészta.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük