A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A nagy sikerű Columbo kocka új verziója.
Vendégeink akadtak az elmúlt napokra, egyikük kifejezett kérése volt, hogy amikor majd nálunk lesz, ezt az édességet készítsem el neki. El is kezdtem, és akkor eszembe jutott, hogy van egy csomó maradék cukros mákom a múlt hétről, a nagy mákos guba projektről.
Elképzeltem a meggyes alapot a mákkal és a csokival… és nem is volt semmi kételyem a siker felől.

Hogy ne kelljen ide-oda kattintani, leírom az egész receptet, nemcsak a változtatást.

Hozzávalók:
alsó szint:
2 üveg meggybefőtt
20 dkg búzadara
középső:
25 dkg darált mák
10 dkg cukor
kb. 1 dl tej
a tetejére:
25 dkg csoki
2,5 dl tejszín

A meggybefőttet lábasba öntöm, felforralom, beleöntöm a darát, és két-három percig főzöm, majd vízzel kiöblített tepsibe borítom a meggyes masszát. Hűlni hagyom.
A mákot összekeverem a cukorral,és felfőzöm a tejjel. Annyi tej kell csak rá, hogy sűrű massza legyen ez is, semmiképpen nem folyós. Mehet a meggyre. Kihűtöm.
Kis lábaskában hazahozta  felmelegítem a tejszínt, beletördelem a csokit, és felolvasztom benne teljesen – az egész 60 fokosnál ne legyen forróbb. A mákra öntjük, és teljesen kihűtjük. Akkor a legjobb, ha egy éjszakát áll a hűtőben.

Ajánlott cikkek

9 Hozzászólás

  1. József Attila: AnyámA bögrét két kezébe fogta,úgy estefelé egy vasárnapcsöndesen elmosolyodotts ült egy kicsit a félhomályban – -Kis lábaskában hazahoztakegyelmeséktől vacsoráját,lefeküdtünk és eltünődtem,hogy ők egész fazékkal esznek – -Anyám volt, apró, korán meghalt,mert a mosónők korán halnak,a cipeléstől reszket lábukés fejük fáj a vasalástól – -S mert hegyvidéknek ott a szennyes!Idegnyugtató felhőjátéka gőz s levegőváltozásula mosónőnek ott a padlás – -Látom, megáll a vasalóval.Törékeny termetét a tőkemegtörte, mindíg keskenyebb lett -gondoljátok meg, proletárok – -A mosástól kicsit meggörnyedt,én nem tudtam, hogy ifjú asszony,álmában tiszta kötényt hordott,a postás olyankor köszönt néki – –

  2. Nagyon jó ötlet! Megcsinálom hétvégén! De lehet, hogy csoki helyett tejszínhabbal, mert jobban mutat. Jujj, de a mák meg isteni a csokival! Na most bajban vagyok!!! :)))))

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük