A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Fogadjunk, hogy most meglepődtetek! Nem édes, hanem sós; ha jól emlékszem, a legutóbbi sós apró receptje az izraeli nagykövet számára készített pogácsáé volt.

Ebből most kedvenc fogorvosunknak vittem, akihez – épp ma számoltunk utána – hét éve vagyunk hűségesek. És mennyi minden történt hét év alatt! Aki a családunkban akkor tízéves kislány volt, ma tizenhét éves nő. A hároméves gyerekből tízéves kiskamasz(odó) lányka lett. A fiúk: egy nálam fél fejjel magasabb (pedig nem vagyok alacsony) kamasz 45-ös lábbal, és egy tizenhárom éves, 43-assal.

Hát ilyen nosztalgiázó pogácsa ez. Süssétek meg, mert már medvehagyma szezon van!

fotó 3

Hozzávalók:

25 dkg liszt

12 dkg vaj

1 tk só

1 sütőpor

1 tojás

2-3 ek tejföl

1 csokor medvehagyma

5 dkg reszelt sajt (füstölt a legjobb)

egy 10 centis darab kolbász apróra vágva

 

Öntsük egy tálba a lisztet, a sót, a sütőport, dobjuk bele a vajat, és a két tenyerünk között dörzsöljük össze a liszttel addig, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Adjuk hozzá a többi belevalót: a tojást, a tejfölt, a kolbászt, a sajtot és az apróra vágott medvehagymát, és gyúrjuk össze. Ha nem akar összeállni, kis tejföllel segítsünk rajta.

Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, vágjuk háromszögekre, tegyük tepsire és süssük 200 fokon 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz. Nekem 20 db lett belőle.

 

fotó 2

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Kacsazsírral én is sütöttem pogit, és ha tehetném, mindig azzal sütnék sósakat, annyira extra ízt ad pluszba, és omlósabb. Jó tudni, hogy takarékosabb megoldás, mint a vaj. Kicsivel 🙂

  2. Kész van! Kevesebb, 9,5 dkg zsírral készült, és rövidebb ideig (13 perc) sütve teljesen jó lett. Persze nem bírtam ki és még szezámmagot is tettem rá.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük