A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Fogadjunk, hogy most meglepődtetek! Nem édes, hanem sós; ha jól emlékszem, a legutóbbi sós apró receptje az izraeli nagykövet számára készített pogácsáé volt.

Ebből most kedvenc fogorvosunknak vittem, akihez – épp ma számoltunk utána – hét éve vagyunk hűségesek. És mennyi minden történt hét év alatt! Aki a családunkban akkor tízéves kislány volt, ma tizenhét éves nő. A hároméves gyerekből tízéves kiskamasz(odó) lányka lett. A fiúk: egy nálam fél fejjel magasabb (pedig nem vagyok alacsony) kamasz 45-ös lábbal, és egy tizenhárom éves, 43-assal.

Hát ilyen nosztalgiázó pogácsa ez. Süssétek meg, mert már medvehagyma szezon van!

fotó 3

Hozzávalók:

25 dkg liszt

12 dkg vaj

1 tk só

1 sütőpor

1 tojás

2-3 ek tejföl

1 csokor medvehagyma

5 dkg reszelt sajt (füstölt a legjobb)

egy 10 centis darab kolbász apróra vágva

 

Öntsük egy tálba a lisztet, a sót, a sütőport, dobjuk bele a vajat, és a két tenyerünk között dörzsöljük össze a liszttel addig, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Adjuk hozzá a többi belevalót: a tojást, a tejfölt, a kolbászt, a sajtot és az apróra vágott medvehagymát, és gyúrjuk össze. Ha nem akar összeállni, kis tejföllel segítsünk rajta.

Nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra, vágjuk háromszögekre, tegyük tepsire és süssük 200 fokon 20-25 percig, amíg szép piros nem lesz. Nekem 20 db lett belőle.

 

fotó 2

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Kacsazsírral én is sütöttem pogit, és ha tehetném, mindig azzal sütnék sósakat, annyira extra ízt ad pluszba, és omlósabb. Jó tudni, hogy takarékosabb megoldás, mint a vaj. Kicsivel 🙂

  2. Kész van! Kevesebb, 9,5 dkg zsírral készült, és rövidebb ideig (13 perc) sütve teljesen jó lett. Persze nem bírtam ki és még szezámmagot is tettem rá.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük