A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amint ígértem, íme az első nap feladatlapja:

 blog4A feladatlap letöltéséhez kattints ide!

Akik ősszel nem haladtak velünk, azoknak elmondom, hogy mi a teendő: ki kell nyomtatni ezt a lapot, majd le kell ülni, és összeírni a holnapi feladatokat. Bal felső sarokba kerül a holnapi dátum, ezúttal üresen hagytam, hogy ha valaki később kapcsolódik be, ne zavarja a régebbi időpont.

A tennivalók listáját érdemes úgy kialakítani, hogy a “nemszeretem” dolgokat vesszük előre; ha azokat kipipálhatjuk (erre szolgál a kis négyzet a sor elején), máris elégedettebbek leszünk.

Az ebéd-vacsora részt illetően, értelemszerűen, ha senki nem ebédel otthon, nyilván nem kell ebédet főzni, viszont valószínűleg akkor meleg vacsora kerül az asztalra. Gondold végig, mit főzöl holnap, és annak megfelelően írd össze a vásárolni valók listáját. Nálunk pl. holnap karfiol krémleves lesz, meg mustáros csirkemell-szeletek párolt zöldséggel, illetve majonézes kukoricasalátával. Vacsorára pedig tortilla.

konyha

Takarítás: a konyhát vesszük előre, mert általában mindenkinél ez az otthon szíve, itt ül le az egész család, sőt, sokszor a vendégek is. Vagy ha nem, hát odalátnak. Akárhogy is, jó érzés, ha rendben van. Nem az a feladat, hogy az összes szekrényt pakold ki, tisztítsd meg és katonás rendben helyezd vissza a cuccokat, hanem a következők:

– mosogatás (akár géppel, akár kézzel)

– mosogató kitisztítása, fertőtlenítése

– munkalap letörlése – innen tegyünk el minden felesleges tárgyat, ami akadályoz a munkában, illetve minden szemetet (rothadó fél citrom, hasonlók) dobjunk ki!

– szekrényajtók letörlése

– a szekrények tetejét is töröljük le

– a tűzhelyt töröljük le (ha ráégett valami, hát súroljuk…), a sütőt csak kívülről, egy másik nap feladata lesz a teljes sikálás

– a mikrót töröljük át, belül is

– mikroszálas törlőkendővel, kis ecetes vízzel tisztítsuk le a csempét

– ugyanezzel a világítótesteket is töröljük át.

Ez nagyjából fél óra – persze attól függően, milyen állapotok uralkodnak. A feladatokba bevonhatjuk a családot, kisebb-nagyobb gyerekek a felsorolt teendők zömét el tudják végezni. A lényeg az, ha a gyerekekkel dolgozunk, ne szidjuk le őket, ha nem tökéletes a munkájuk, inkább dicsérjük, és mutassuk meg, hogy nézd csak, ha ezt még így csinálod, ennél is jobb lesz.

A zűrzavar felszámolása, ezt nagyon szerettük ősszel is. Elsőként a mosogató alatti szekrényt vegyük célba, ez az a hely, ahol észrevétlenül meghúzódnak sosem használt holmik, tisztítószerek, sőt, sokaknál, így nálunk is a szemetes is itt van. Pakoljunk ki mindent, és kíméletlenül dobjuk ki, ami nem kell. Ami marad, azt rendszerezzük kis dobozokba, kosarakba, és rendezetten pakoljunk vissza, persze, előbb töröljük ki a szekrényt. A szemetest tisztítsuk le kívülről.

Csak öt perc – és tényleg nem több, de ez is olyan feladat, ami esetemben például sokszor eszembe jut, de aztán el is marad: a bejárati ajtó letörlése. Ecetes víz, mikroszálas törlőkendő.

Ne felejtsétek el holnap kinyomtatni az újabb lapot, jönnek az újabb feladatok – de gondoljatok csak bele, a húszból egy napot le is tudtunk. Már csak tizenkilenc.

 << az alapok

A 2. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük