A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Klassz csokis sütit sütöttem ma, ezért ne csüggedjetek, akik nem akartok takarítani 20 napon keresztül, számotokra is készül a bejegyzés.

De amit megígértem, azt megígértem.

Jöjjön a negyedik napra előirányzott feladatcsoport.

blog7A munkalap letöltéséhez kattints ide!

A takarítást illetően ezen a napon a padlók lesznek soron – ehhez először szedjünk fel minden elhagyott holmit, ottfelejtett játékot… Porszívózzunk fel, a sarkokban, megbújó résekben is, majd mossuk fel a járólapot, parkettát/laminált padlót. Azt hiszem, ehhez sok okosságot nem tudunk hozzátenni, legfeljebb annyit, amit induláskor már elmondtam: jól dolgozni jó eszközökkel lehet, sok-sok időt és bosszúságot megtakaríthatsz, ha a felmosód, a porszívód jó.

A zűrzavar felszámolása az otthoni irodában – van, akinek ez csak egy kis sarok, másnak külön szoba; itt most kifejezetten az íróasztalra, illetve a hozzátartozó polcokra gondolok. Dobj ki mindent, ami nem kell, ami megmarad, helyezd el iratrendezőkben, dobozokban témák szerint. Távolíts el mindent, ami nem tartozik oda – a gyerekek otthagyott holmijait, ceruzáit, játékokat. Szortírozd a névjegykártyákat, általában nincs szükség rájuk, hiszen a fontos telefonszámokat az ember elmenti magának. Töröld le az asztalt és a számítógép elemeit – különös tekintettel a billentyűzetre – egyszer valahol azt olvastam, hogy általában több baktérium tanyázik egy klaviatúrán, mint egy wc-ülőkén. Úgyhogy, vagy ecetes, vagy fertőtlenítős mikroszálas kendővel vedd kezelésbe a billentyűket.

A monitort nem szabad savas tisztítószerrel, úgyhogy ahhoz használj speciális kendőt, vagy monitortisztító folyadékot.

Tedd otthonossá ezt a munkahelyet is, egy-egy családi fotóval, kis virággal, legyen olyan hely, ahol jól érzed magad. Mint mondjuk ez itt:

home office

Csak öt perc – sokszor megfogadtad, hogy legközelebb leiratkozol egy-egy hírlevélről? Itt az ideje, hogy az összeset lemondd, amit eddig olvasatlanul kukáztál!

Készítsetek fotókat a zűrzavar felszámolásáról (előtte-utána), és küldjétek el nekem! A beküldők között könyveket sorsolok ki!

<< A 3. nap feladatai

Hétvégi menüterv >>

Az 5. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük