Már többször is találkoztam a recepttel, de mindaddig, míg a múlt héten Zsófi lányom barátnőjének anyukája el nem küldte nekem a receptet e-mailben, nem jutott eszembe kipróbálni. Pedig, ha valamit érdemes, hát ezt mindenképpen. Vendégvárásra tuti befutó, senki sem fogja elhinni, hogy mindössze öt perc munkát fektettünk bele. És nem, nem kell bele liszt! A hozzávalók listája nagyon rövid:
35 dkg csoki (ét, én 70%-osat használok)
10 dkg vaj
6 tojás
+ reszelt narancshéj, ha ínyenckedni is szeretnénk
A teendőnk:
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra. Olvasszuk fel a csokit a vajjal együtt (mikróban vagy gőz felett).
2. Keverjük bele a tojássárgákat.
3. Verjük kemény habbá a fehérjéket, és forgassuk a csokiba. Most tegyük bele a narancshéjat is, ha szeretnénk.
4. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe (kb. 20×25 cm), és süssük 20-25 percig. Ha nagyon brillírozni akarunk, tálaláskor szaggassunk köröket a tésztából, csak aztán vigyázzunk, nehogy túl sok leeső részt kelljen megennünk kénytelen-kelletlen. Nem lesz könnyű ellenállni, most szólok.
Liszt nem kell bele?
Nem!
Én megcsináltam, tényleg gyors lett. Csak kicsit megégettem a tetejét.
Én is hiányoltam a lisztet, de megsült. Finom lett 🙂
bisztos finom????
Nem bisztos. Viszont biztos.
Köszönöm a választ Andrea és maimoni.Ki fogom próbálni.
Móni, gondolom étcsokiból készítetted, de cukrot nem találok a hozzávalók között. Az sem kell bele?
Nem, ez tényleg csak ennyi:)
Hány fokon sütöd? 180?
Igen, ott van az 1. pontban:)
🙂 🙂 🙂
Megsütöttem, nekem ebből hiányzik valami. Túl keserű. Sok a csoki. Egy rakás vanília fagyival elmegy.
Ízlés kérdése, nekem pont azért ízlik, mert sok benne a csoki. Vagyis, nekem a csoki sosem lehet sok…:-)