A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ma végre szabadnapos voltam, mostanában ez ritkán sikerül, és Siófokon jártam egy nagykonyhai gépekkel foglalkozó kereskedésben. Hazafelé megálltam Szemesen, hogy megkóstoljam  a Kistücsök valamelyik desszertjét. Azért a főételem sem volt rossz – tanyasi csirke tavaszi “főzelékkel” – utóbbi megjelölés a finoman párolt zöldségköretre vonatkozott, a csirke pedig combfilé volt, abálva, aztán vasalva sütve, igazán kellemes késői ebédnek bizonyult. Na és akkor jött a lényeg, mert igazából arra voltam kíváncsi, mit takar a napi torta kifejezés – ma máktorta volt vaníliafagyival.

mák

A mákos tészta kellemesen citromhéjas volt, illetve az aljában rejtett még egy kis szilvalekvárt is, mindehhez a hideg vaníliafagyi naná, hogy jól jött. Korrekt volt, na.

Siettem haza, mert amíg én kirándulgattam, fodrász barátnőm megnyírta az összes gyerekemet, úgyhogy egy igazán jólfésült csapathoz érkeztem haza.

Most pedig jöjjön a 8. nap.

blog11A letöltéshez kattints ide!

Takarítás: a gyerekszoba. Nos, ez aztán ahány ház, annyiféle – eleve, sokakat egyáltalán nem érint, másoknál meg több is van. Tehát, ha nálatok nincs gyerekszoba, a vendégszobát, vagy ha van olyanod, a hobbiszobát vedd kezelésbe. Ha több gyerekszoba is van, akkor most következzen a “zűrösebb”.

A feladat általános takarítás, tehát szemetesek kiürítése, por letörlése (mikroszálas kendő+ ecetes víz), ablaktisztítás, holmik helyrerakása, porszívózás.

A zűrzavar felszámolása: ha több gyereked is van, kezdd a legkisebbel: az összes ruháját szedd ki a szekrényből. Ha zsákban szoktad eltenni télre a nyári ruhát, nyáron a télit, akkor most itt az ideje, hogy a bundás holmik kikerüljenek a polcokról, ne foglalják a helyet a tavaszi-nyári cuccok elől. Ha van annyi szekrényetek, hogy maradjanak a nyáriak, téliek egyaránt, akkor csak szervezd át úgy a rendet, hogy az évszaknak megfelelőek kerüljenek előre. A nagyobb gyerekeket kérd meg, hogy tegyék azt, amit te, a saját szekrényükben. Tízévesnél idősebbek száz százalék, hogy meg tudják csinálni – ellenőrizni kell.

Kisebbek is nyugodtan befoghatóak, csak nem kell elvárni tőlük, hogy tökéletes legyen a rend. Dicsérd meg és bátorítsd őket, hogy szívesen végezzék a feladatot, esetleg jutalmat is érdemes kitűzni (de itt most nem pénzre gondolok).

Csak 5 perc: törölgess le egy könyvespolcot, öt perc erejéig. Ha az már megvolt – mert mondjuk csak a nappaliban van, és azt abszolváltuk az 5. napon – akkor az előszobában tegyél rendet, töröld le a bútorokat.

könyvesEgy kisgyerek is meg tudja csinálni…

<< A 7. nap feladatai

A 9. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

  1. Te Móni, a szombati hidegfront miatt kell most a meleg ruháknak a hely? 🙂 Ennyire nem látom borúsan a helyzetet, de simán lehet, hogy lemaradtam valamiről.

    A máktorta vaníliafagyival nagyon szíven talált. Szerintem egyébként a kombináció fordítottja esetén is el tudnék érzékenyülni. Nyammm:)

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük