A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Ma az egyik boltban, ahova szinte naponta járok, találtam egy mobiltelefont. Nem túl olcsót, egy okos Samsungot, noha kissé viharvert volt már, látszott, hogy a gazdája nem bánik vele kesztyűs kézzel. A földön hevert, felvettem, majd az arra járó eladó kezébe nyomtam azzal, hogy ezt valaki elvesztette.

Aztán továbbsétáltam a sorok között, és eszembe jutott, amikor a nyáron Bálint fiam telefonja tűnt el, mert ottfelejtette valahol, aztán, mire visszament, már valaki elvitte, gondolom, használja a mai napig, hacsak nem veszett el ebül az az ebül szerzett jószág. Szóval, azon gondolkodtam, vajon hányan gondolnák, hogy én egy lúzer vagyok, mert nemhogy megtartanám a drága telefont, képes vagyok leadni azt, mint valami jótündér. Amint így morfondíroztam,  mellettem egyszer csak egy hölgy egyre rémültebben kezdte csapkodni a zsebeit, kabát, nadrág, majd hozzám fordult, hogy ne haragudjak, nem csörgetném-e meg a mobilját, úgy látszik, kiesett a zsebéből. Ó, mondom, akkor azt keresse az eladónál, épp az imént adtam le.

Hálálkodott, majd átvette a telefont a dolgozótól.

Nincs mit – mondtam a köszöngetésre, és tényleg, komolyan is gondoltam. Mert ez nem valami extra dolog. Ez a normális. Az alap.

Nos, ennyi bölcselkedés után lássuk a 11. napot. Túl vagyunk a felén!

blog14A letöltéshez kattints ide!

A takarítás célpontjai ma a lámpák: töröld le az összeset, azokat a mennyezeti lencse-lámpákat, amelyekben láthatóan ül belül a por, szereld le, töröld ki. Most vagy soha.

A zűrzavart a gyerekjátékok között számold fel – bár erre nálunk mindig olyan időpontot kell választanom, amikor Zsófi nincs otthon, ő ugyanis mindenhez ragaszkodik akkor, amikor ki akarom dobni, vagy el akarom ajándékozni. Más kérdés, hogy amúgy aztán sohasem játszik vele. Tehát, vegyél magad mellé egy zacskót/dobozt az elajándékozandók számára, egyet a kukába valóknak, és válogasd át a játékokat. Itt nálunk, Keszthelyen van egy alapítvány, ahova a használt ruhákat, játékokat szoktam vinni, és mindig nagyon örülnek neki, szegények között osztják szét.

Csak 5 perc: a fürdő gyors kitakarítása. Porszívózd fel, majd tisztítószerrel permetezd be a szanitereket és a szerelvényeket, hagyd hatni a szert. Töröld le a tükröt, és töröld le a szanitereket és a csapokat. Töröld fel a padlót.

bathroom_cleaning

<< A 10 nap feladatai

A 12. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük