A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nem is szaporítom a szót, itt a 17. nap.

blog20A letöltéshez kattints ide!

A szerda mostantól a fürdőé. Azt a cselekvéssort kell végrehajtani, amit a második napon – de hogy ne kelljen odakattintgatni, idézem:

A fürdő takarításához szükség lesz egy flakon savas tisztítószerre – az ecetes-vizes keverék is tökéletesen megfelel -, egy nagy szivacsra, és mikroszálas törlőkendőkre, hogy hány darabra, az attól függ, mekkora a fürdőszobád, mennyi letörölendő felülete van, illetve az ablaklehúzóra. Ha több fürdőszobával is büszkélkedhetsz,  valószínűleg többen is vagytok hozzá, valakit (vagy akár mindenkit) taníts meg a családból, hogy segíthessen.

1. Porszívózz fel.

2. Fújd be a szanitereket és a csapokat a savas tisztítószerrel, oszlasd el a szivaccsal a mosdókagylón, a fürdőkádban, és hagyd hatni. Úgyszintén a zuhanykabint (ha van) fújd be, oszlasd el a tisztítószert a szivaccsal.

3. Töröld le a tükröt: egy fújás ecetes víz, mikroszálas törlőkendő.

4. Töröld le a szanitereket és a csapokat ugyanezzel mikroszálas törlőkendővel. A WC-t most  még ne piszkáld, előbb a zuhanykabin jön: ha csempézett, vagy üvegezett (vagy plexizett, a lényeg az, hogy szilárd az oldala, tehát nem körben függöny), öblítsd le a függőleges felületet, és húzd le az ablaklehúzóval a maradék vizet, majd töröld szárazra a mikroszálas törlőkendővel. Töröld le a zuhanyrózsát, illetve a csaptelepet is, majd legvégül a zuhanytálcát.

5. Most jön a WC: a kefével tisztítsd körbe belül a szanitert, kívül, illetve az ülőkét szintén a mikroszálas kendővel töröld le. Fújd be az ecetes vízzel a WC környékét is, és töröld át. A mikroszálas kendő mehet a mosógépbe.

6. A csempét is töröld át, ehhez használj egy új kendőt. (Mondtam, hogy érdemes belőle sokat beszerezni.)

7. Ha itt tartod a mosógépet, arra is szánj egy percet…

8. Végezetül töröld fel a padlót. Mivel általában pár négyzetméterről van szó, nem biztos, hogy érdemes teleengedni a vödröt, eljárhatsz ugyanúgy, mint a csempénél, a tükörnél: ráfújod az ecetes tisztítót, és a mikroszálas kendővel áttörlöd. Ha rendesen felporszívóztál, egész biztosan nem maradt sok piszok.

A zűrzavartalanítás rovatot ezúttal töltsd ki te: egy szabadon választott, eddig kimaradt szekrény, polc, fiók, bármilyen vízszintes felület, szóval, te tudod, mid van még.

craft room

Napi rutin: eddig tehát elsajátítottuk az ágy elrendezését, a wc(k) tisztítását, este a feladatok összeírását, ehhez jön most egy délutáni program: 5 perc pakolás egy kritikus ponton, azaz olyan helyen, ahol mindig összegyűlik a cucc. Kérd meg a gyerekeket, ők is pakoljanak öt percet a szobájukban, akár lehet stopperórával mérni, nehogy véletlenül több legyen (…), öt percet mindenki tud pakolni, és annak már látványos eredménye van.

<< A 16. nap feladatai

A 18. nap feladatai >>

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük