A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nyaralás helyváltoztatás nélkül – ez a definíciója az angol staycation szónak, amely a vacation (vakáció) és a stay (maradni) szavak összeolvasztásából keletkezett (a Turizmus Online már kivesézte 2009-ben). Mivel ez a hét lett volna nyaralásunk hete, családilag, méghozzá egy rendkívül kedvező lehetőségből adódóan Horvátországban, ám bizonyos körülmények nem úgy alakultak, ahogy kellett volna, aminek következtében utazásunk – hogy optimistán fogalmazzak -, későbbi időpontra tolódott, nos én ennek dacára eldöntöttem, hogy akkor is nyaralok, ha máshol nem, hát itthon. Ezzel a lendülettel kivettem a könyvtárból annyi Agatha Christie-krimit, amennyit csak tudtam, és délelőttönként “na, akkor most nyaralok” felkiáltással jelzem családtagjaimnak, hogy a gondtalan olvasás óráit töltöm, senki ne zavarjon.
A dolgomat megkönnyíti, hogy barátaink a közelben nyaralnak a héten (ők tényleg), és hosszabb-rövidebb időt náluk töltöttek a gyerekeink, különböző kombinációban. Zsófi most Lilla barátnőméknél van, akinek a gyerekei nemrég nálunk voltak, itthon maradt a legnagyobb, Nóra, nos, ő jobbnál jobb programokat szervez magának. Ráadásul jövő hétfőn utazik egy olyan csodás helyre, ahova én is igencsak vágyódom, de eldöntöttem, erről nem beszélek, majd csak akkor, ha megvalósul.
Csökkentett létszámban működik tehát a család, és eközben a roppant divatos itthon nyaralást valósítjuk meg. Ami egészen szórakoztató is lehet, nekünk már van benne gyakorlatunk. Például, a reggel 7 órás fürdéssel kezdeni a napot, majd addig maradni a strandon, ameddig csak kedvünk tartja – nos, ez még csak pénzbe sem kerül, és nagyon jó időtöltés. Aztán, van itt a szomszédos Gyenesdiáson kalandpark, ahol már tavaly egyszer jártunk, de jó móka az ilyesmi. Gyenesdiás és Keszthely között nemrég nyitott egy állatpark, amelynek építését iskolába menet végignéztük a tavasz folyamán. Vannak benne háziállatok: szürkemarha, magyar tarka, bivaly, mangalica, négyféle juh, kecske, szamár, ló és baromfiak, illetve vadállatok: gímszarvas, dámszarvas, őz, fogoly és fácán. Tapolca felé, Nemesvitán található a Westernpark, ami nem olcsó, viszont egésznapos szórakozást jelenthet a gyerekeknek.
Ha még tovább is utaznánk Balatonfürden és Zalaegerszegen van aquapark, az egerszegi valamivel kevesebbe kerül. Aztán, itt az erdő, ahova lehet kirándulni, meg a Balaton körüli bicikliút, amelyen szeretnénk most már végigmenni legalább a nagyobb gyerekekkel; mondjuk, azt nem ebben a hőségben. Tavaly a legmelegebb nyári napon Zánkánál majdnem elütöttünk egy biciklis lányt, aki egyszerűen kigurult elénk az útra, szegény, alig volt magánál a forróságtól, azóta mindenkinek mondom, hogy rekkenő hőségben inkább ne induljon útnak bringával.
A Múzeumok Éjszakáján jártam először a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumhoz tartozó trófea-, illetve történelmi modellvasút kiállításon, ami nem a kastélyban, hanem az újonnan épült múzeumban kapott helyet a Pál utcában. Lenyűgözött mindkettő, a gyerekek is nagyon élvezték; ne úgy képzeljétek a trófeakiállítást, hogy egy csomó kitömött állatfej néz bambán a látogatókra: az állatok természetes élőhelyét imitáló térben helyezték el a kitömött példányokat, most döbbentem meg azon például, milyen hatalmas egy jegesmedve, vagy egy rénszarvas. Ne hagyjátok ki, ha erre jártok.
Társasozunk is, bár elég döcögősen, mivel a gyerekek fent említett vándorlása miatt ritkán van meg a szükséges létszám – erről írok a napokban, két remek új játékunk is van ugyanis, mindkettőt az okosjatek.hu küldte, és beválni látszanak.
Nem nagyon főzök. Leginkább kávét; ezen kívül tojásrántottát sütök, és ma összedobtam egy ragulevest. Mondom, nyaralok.

Ajánlott cikkek

13 Hozzászólás

  1. Az idén Keszthelyen voltunk osztálykiránduláson, a Vadászati/Trófeakiállítás lenyűgözte a gyerekeket. Valóban nagyon klassz! Én nagyon szeretek itthon nyaralni! Jó pihenést, jó olvasást! Erika

  2. Kösz a tippet, így már lehet egyszerübb lesz oda a környékre szervezni programot. :)A dolog pikantéria, hogy az okosjatek.hu-t anno még én regisztráltam, de idö hiányában feladtam. Jó látni, hogy valakinek sikerült rá csinálni valamit.

  3. 16.-án megyünk hévízre.ha gondolod esetleg.:))De addig is várom az ötleteket hová tudunk menni.Voltunk szinte az összes Múzeumban ami a fő utcán van.:)Ja és hová érdemes menni Keszthelyen kajálni SZÉP kártyával.:D

  4. Ilyen melegben csodás hely a csodabogyós barlang. (http://www.csodabogyos.hu/) Nem jártatok még ott? A gyerekeknek talán a legnagyobb élmény volt. Egyedül az Afrika Múzeum hangolt le bennünket, az nagy pénzkidobás volt. Teljesen lepusztult, igénytelen, bár valaha biztos szebb napokat látott.Remélem, idén is eljutunk Nemesvitára, mert csodálatos hely! 🙂 Sárgulok, hogy ti egész évben nyaraltok. 🙂

  5. Lizi, Erika, köszi!:)Karesz, ez tényleg jópofa… Nektek plusz programként ott figyel még egy bagelsütés, ne feledd!!!Tökmagi, rendben:)Virág, köszi az ötletet, hát képzeld, nekünk ez eddig kimaradt… De mindenképp bepótoljuk!!! (Egyébként a hévízi tóban sem fürödtem még.)

  6. Virág, nem tudom mikor voltatok, náluk az összes gyerek az idö nagy részét a csüngöhasúak elött töltötte, akkor sok pici volt. Imádták öket. Nem voltunk bent sokat, és tényleg sokba került, de már ezért megérte.Móni, tudom, azért próbálok szervezkedni hosszabbat, ne csak bagel végett menjünk.

  7. Szia!Jó ötleteket adtál, mert az unokáimmal Kehidakustányba megyünk. A gyenesdiási strand pedig szuper.A csodabogyós barlangba pedig akkor jártam kb. 20 évvel ezelőtt, amikor még nem volt látogatható. A függőkert rész az valami csodálatos.

  8. Szia!Jó ötleteket adtál, mert az unokáimmal Kehidakustányba megyünk. A gyenesdiási strand pedig szuper.A csodabogyós barlangba pedig akkor jártam kb. 20 évvel ezelőtt, amikor még nem volt látogatható. A függőkert rész az valami csodálatos.

  9. Elmentünk ma az említett gyenesdiási kalandparkba. Sajnos hatalmasat csalódtunk. (Mivel először jártunk arra, nem könnyen találtunk oda, nincs rendesen kitáblázva.) Tegnap felhívtam a parkot. Elmondták, hogy a kísérőknek nem kell fizetni, csak annak, aki “mászik”. Ehhez képest ma a bejáratnál kiderült, hogy a kalandparkba csak akkor mehetünk be, ha strandbelépőt is veszünk. Mindenki, nem csak aki “mászik”. Ezt sem a honlapjukon, sem tegnap telefonon nem említették. Úgy érzem, alaposan át lettünk verve. Más is így gondolta, mert nem mi voltunk az egyetlen család, aki ezek után visszafordult. (Azért utána kellemesen eltöltöttük az időt Keszthelyen, holnap pedig elmegyünk Zamárdiba, amelynek kalandparkjában tavaly már voltunk, s nem lettünk átverve.)

  10. Mi is voltunk a Westernparkban.Szerintem teljesen korrekt az ár.A belépőben már minden benne van,és még a műsorok is.Nem kell külön fizetgetni semmiért.A gyerekek egész nap ijászkodtak,póniztak.Csak ezért már máshol a gatyánkat otthagytuk volna.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük