A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Beindult az eperszezon, itt felénk van egy bolt, ahol már csak 750 kilója, és nagyon finom! Ez a pohárkrém remekül helyettesíti a sok munkával készülő desszerteket, tíz perc alatt összedobható, és garantált a siker. Ráadásul egy csomó maradékot benyel – ha van otthon maradék keksz, piskóta, gyümölcs, beletehetjük. A variációk száma végtelen, engedjétek el a fantáziátokat, alkossatok szabadon. Én most egy lehetséges verziót mutatok nektek.

pohárkrém2.

Hozzávalók 6 pohárhoz (nagyok, 2,5 dl-sek, nem kell telerakni!):

20 dkg keksz – ennél most amerikai csokis kekszet használtam, de lehet zabkeksz, pilóta, oreo, a lényeg, hogy ne háztartásit, hanem valami finomabbat válasszunk

4 dl habtejszín

1 doboz natúr krémsajt (Philadelphia jellegű)

eper – minél több, annál jobb. De minimum 40 dkg.

ízlés szerinti porcukor

 

1. Verjük habbá a tejszínt annyi porcukorral, hogy ízlésünknek megfeleljen, keverjük bele a krémsajtot.

2. Az eper felét turmixoljuk le, ha nem elég édes, ezt is porcukrozhatjuk.

3. Rakjuk ki a poharakat az asztalra. A kekszet tördeljük, nyomkodjuk szét a kezünkben – mozsárban is lehet -, a törmeléket osszuk el a poharakba. Hagyjunk belőle díszítésnek.

4. A krémmel gazdálkodjunk úgy, hogy minden pohárba két réteg jusson, így: krém, turmixolt eper réteg, megint krém. A végén szórjuk meg a maradék kekszmorzsával, és díszítsük apró eperszemekkel, vagy ha nagyokat kaptunk csak, akkor darabolt eperrel.

Ennyi!

 

pohárkrém1

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük