Bence mostanában mindig arra kér, süssünk muffint. Talált ugyanis egy erre specializálódott könyvet a polcon, és kinéz belőle egy-egy szimpatikus receptet szinte minden nap. Aztán tegnap apósomtól egy kisebb szatyornyi cseresznyével tértek haza, így adta magát a lehetőség, hogy süssünk cseresznyés muffint.
A receptet viszont nem a könyvből néztem ki, hanem a kedvenc kevert tésztámat kombináltam a cseresznyével. ( A muffinos könyv egyébként, bár klassz recepteket tartalmaz, szörnyen modoroskodó hangnemben íródott. Azzal idegesítettük egymást, hogy részleteket olvastunk fel belőle, aztán a saját tevékenységünket ültettük át ugyanebbe a stílusba. Ennek fényében az iménti mondat így hangzott: „kedvenc tésztakevercsemet cseresznyével vittem táncba”. Brrrrrrr.)
A kanadai zászlóra az a magyarázat, hogy ott élő Eszter barátnőm hazalátogatott, és többek között ezzel a kis muffinpapír+zászló együttessel is megajándékozott bennünket. Hozott magával mást is, hamarosan megmutatom.
Hozzávalók:
2 tojás
12 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl víz/vagy szóda/vagy kefir/vagy joghurt
18 dkg liszt
1 tk sütőpor
30-40 dkg magozott cseresznye
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.
2. Egy mély tálban keverjük habosra a két tojást a cukorral. Gépi habverővel gyorsan megy.
3. Adjuk hozzá a folyadékot, azaz az olajat és a vizet/szódát/kefirt/joghurtot. Persze vagy-vagy.
4. Mehet bele a liszt és a sütőpor, majd keverjük bele a cseresznyét.
5. Tegyük a muffintepsibe a papírokat, és kanállal osszuk el bennük a masszát.
6. 25 perc alatt süssük meg.
A következő kép nagyjából tíz perccel később készült. Annyira tetszik, hogy a családom az utolsót mindig meghagyja, mert hátha valaki kimaradt…
Hű, ez finom lett, (igaz, csak a fél adag cukrot tettem bele). Nagyon jó benne ez a rengeteg cseresznye.