A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Bence mostanában mindig arra kér, süssünk muffint. Talált ugyanis egy erre specializálódott könyvet a polcon, és kinéz belőle egy-egy szimpatikus receptet szinte minden nap. Aztán tegnap apósomtól egy kisebb szatyornyi cseresznyével tértek haza, így adta magát a lehetőség, hogy süssünk cseresznyés muffint.

A receptet viszont nem a könyvből néztem ki, hanem a kedvenc kevert tésztámat kombináltam a cseresznyével. ( A muffinos könyv egyébként, bár klassz recepteket tartalmaz, szörnyen modoroskodó hangnemben íródott. Azzal idegesítettük egymást, hogy részleteket olvastunk fel belőle, aztán a saját tevékenységünket ültettük át ugyanebbe a stílusba. Ennek fényében az iménti mondat így hangzott: „kedvenc tésztakevercsemet cseresznyével vittem táncba”. Brrrrrrr.)

A kanadai zászlóra az a magyarázat, hogy ott élő Eszter barátnőm hazalátogatott, és többek között ezzel a kis muffinpapír+zászló együttessel is megajándékozott bennünket. Hozott magával mást is, hamarosan megmutatom.

fotó 4(3)

Hozzávalók:

2 tojás

12 dkg cukor

1 dl olaj

1 dl víz/vagy szóda/vagy kefir/vagy joghurt

18 dkg liszt

1 tk sütőpor

30-40 dkg magozott cseresznye

fotó 2(5)

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokosra.

2. Egy mély tálban keverjük habosra a két tojást a cukorral. Gépi habverővel gyorsan megy.

3. Adjuk hozzá a folyadékot, azaz az olajat és a vizet/szódát/kefirt/joghurtot. Persze vagy-vagy.

4. Mehet bele a liszt és a sütőpor, majd keverjük bele a cseresznyét.

5. Tegyük a muffintepsibe a papírokat, és kanállal osszuk el bennük a masszát.

6. 25 perc alatt süssük meg.

fotó 2(6)

A következő kép nagyjából tíz perccel később készült. Annyira tetszik, hogy a családom az utolsót mindig meghagyja, mert hátha valaki kimaradt…

fotó 5(2)

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük