Időrendi sorrendben haladok: a második hely, ahol a süteményeim megjelentek, a balatonboglári Paletta. Az üzlet tulajdonosa, Bezerics Dániel azzal keresett meg, hogy kóstolta a sütiket a Part kávézóban, és megdöbbentette, hogy a féltve őrzött családi sütireceptjeik köszöntek vissza az én munkáimból. Úgyhogy nagyon szeretné, ha elvállalnám a Paletta ellátását is, amely egyébként a balatonboglári vitorláskikötőben lelhető fel.
Elvállaltam, és aztán magam is meglepődtem azon, hogy már megint milyen színvonalas helyre kerültem. Más stílus, mint a Part, de a szemlélet nagyon hasonló: minőséget a vendégnek, és minimum tartani, de inkább folyamatosan emelni a színvonalat. Dani képes hónapokon át kísérletezni, tökéletesíteni egy-egy receptet, és engem is újabb és újabb feladatokkal lát el; az például kifejezetten az ő kérése volt, hogy találjak ki egy olyan tortát, amiben az Olaszrizling játssza a főszerepet. Így született meg a balatoni rizlingtorta, amelyhez pontosan egy üveg kell ebből a népszerű nedűből.
A csapat fiatal, kedves; ezen a képen az egyik kedvencem látható, aki vagy Tomi, vagy Peti, mindig összekeverem, viszont azt a házi krémestortát tartja a kezében, amit a Paletta 1 éves szülinapjára készítettem.
Hangulatos fotók készültek a tavalyi nyitáskor, ezekből is mutatok egyet. Középen a tulajdonos, Dani.
Bár még hosszú múltra nem tekint vissza, mégis, a bisztró már kezd hírnevet szerezni magának. Nagyon örültem, amikor a Forbes magazin által készített válogatásban – a Balaton körüli legjobb helyek – ott találtam a Palettát, és büszkeséggel töltött el, hogy a sikerhez én is hozzátettem valamit…
Aztán a welovebalaton.hu is írt egy cikket az üzletről, amelyben külön bekezdés jutott nekem:
A cukrász “egy gasztoblogger csaj egyébként, tök jó fej, ő süti a sütit. Igazából semmi titok nincs benne: a tojás tojás, a tejszín tejszín, és tehénből van, nem gabonából – ennyi” – mondja Dániel, aki egy friss málna darabokkal megbolondított, továbbgondolt krémest tesz le elénk az asztalra. A sütemény valóban friss, a krém olvad a szánkban, a friss málnadarabok pedig egyszerű húzásnak számítanak, de mégis egy extra csavart csempésznek bele az amúgy letisztult összhatásba.
Mondanám, hogy a szívem csücske a hely, de tulajdonképpen mindegyik az. Egyik ezért, másik azért. Egyébként rendszeresen vannak rendezvények, zenés estek, remélem, hamarosan eljutok egyikre újra én is. Ha éppen nem kell sütit sütnöm.
A Paletta Facebook oldalát itt találjátok. Az üzlet címe pedig: Balatonboglár, Kikötő u. 6.
Kedves Móni! Gyülekezeti táborban voltunk Balatonberénybe és a keszthelyi kirándulásunk során minden akadályt legyőzve (eltévedés, GPS félre vezetése), sikerült eljutnunk a Part kávézóba. Én nem csalódtam! Eszméletlenül finom volt minden. A málnás krémest ettem én. Pont olyan volt, mint amire számítottam. A gyerekeim pedig a többit kóstolták (milyen jó ilyenkor, hogy hárman vannak:))) Gratulálok! Nem csak nekem, az egész csapatnak nagyon-nagyon ízlett minden. Boglárnak pedig nagyon örülök, anyósomék ott laknak. Legközelebb nem hagyjuk ki a Palettát. További szép sikereket!
Nagyon örülök, és köszönöm!