A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nagyjából egy hónapja kaptam egy e-mailt azzal a kérdéssel, hogy lenne-e kedvem részt venni egy meghívásos receptversenyben, amelyet a Nespresso rendez. Küldenének kávégépet, kávét, tíz fűszert, amiből négy felhasználásával valamilyen ételt kell kreálni úgy, hogy azért egy kávé is legyen benne. A lényeg, hogy fotót kell majd küldeni az elkészült műről; akiét a zsűri a legjobbnak találja, az külföldi utazást nyer…. (ajjaj, emlékeztek Sevillára?)

Persze, egyből igent mondtam,mert szeretem a kihívásokat, na meg a külföldi utazást, amiből nagyon kevés jut, és tudtam azt is már akkor, hogy felesleges erőlködnöm, a jó ötlet úgyis majd a határidő szorításában pattan ki a fejemből.

De hogy nagyon előre ne rohanjak, megérkezett a kávégép, 30 kávékapszula (nem tartott túl sokáig…), és tíz fűszer, köztük köménymag, római kömény, citrombors, fekete kardamom mag, szerecsendió, szerecsendió virág, cayenne bors, narancsvirágvíz, és narancs is. Persze, kézenfekvő volt, hogy valami süti lesz majd, és amint közelgett a határidő, egyre inkább nem jutott eszembe semmi. De semmi. Gondoltam valami kávémousse-os tartlettekre, de aztán az erősödött meg bennem, elnézegetve a szintén a Nespressótól kapott magazinokat, hogy inkább valami rusztikus kéne. Amolyan igazi házi, amit csak úgy odavágunk odateszünk finoman, dőljön-folyjon, és még véletlenül se legyen kettő egyforma.

Aztán utolsó nap reggel, ahogy szokott, jött az én málna beszállítóm, a Málnás Miki az üzembe, és vele tartott Lia, a barátnője. Mondtam nekik nagy hümmögve, min agyalok épp, egyáltalán még azt sem tudom, mi legyen az a négy fűszer, de talán a szerecsendióvirág, a szerecsendió, a narancsvirágvíz és a narancshéj lesz… – mondtam csak úgy magam elé nagy tanácstalanul. – Az olyan általános – mondta erre a lány, – nincs benne semmi meghökkentő. És kiválasztotta az asztalon sorakozó fűszerek közül a citromborsot, a cayenne borsot, a fekete kardamom magot, a római köményt, és azt mondta, ő ezeket tenné bele. Aztán elmentek.

Ekkor hirtelen beugrott valami. Keksz. Ropogós fűszeres keksz kávémousse-szal, amiben ez a jó csípős cayenne bors van. A neve pedig legyen No Mercy, azaz “nincs kegyelem”. Mert ha megkóstolod, sokkolni fog. Olyan jó.

Nagyjából egy óra múlva készen voltam, és egy ismerősöm hathatós közreműködésének köszönhetően hamarosan a fotók is elkészültek. Az alábbi hármat választottuk a sok közül, ezek között viszont már nehéz volt dönteni.

2.

3.

jobb

Nektek melyik tetszik a legjobban?

Ja igen, a lényeg: a külföldi utazást, mint mondtam, szakmai zsűri szavazza majd meg. A versenytársakat látva – kiváló blogok kiváló szerzői valamennyien – gyakorlatilag az esélytelenek nyugalmával alkottam meg a saját pályaművemet.

DE: TI IS NYERHETTEK! Van ugyanis Facebookos szavazás is, és a szavazók között kisorsolnak majd egy fehér Nesperesso U kávégépet. Tehát, ha nyerni szeretnétek, szavazzatok (például) az én fotómra, amit megtehettek ITT.

A receptet holnap leplezem le…

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük