A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amint azt tegnap ígértem, lerántom a leplet a pályaművemről. De elismétlem, hogy ITT tudtok a képemre szavazni, ami nem annyira nekem jó, mivel úgysem lesz enyém a legtöbb szavazat, viszont a szavazók között kisorsolnak majd egy Nespresso kávégépet.
4.
Hozzávalók kb. 30-40 db kekszhez:
10 dkg vaj
15 dkg liszt
2 dkg porcukor
1 tojássárga
9 dkg mogyoróvaj (darabos)
5 dkg étcsoki
4 szem fekete kardamom mag
fél kk római kömény
fél kk citrombors
A mousse-hoz:
15 dkg minimum 65%-os étcsokoládé
1 ristretto (Rosabaya de Colombia)
2 tojás
2 dl tejszín
3 ek cukor
késhegynyi cayenne bors
A díszítéshez narancshéj
1. A kekszhez való fűszereket, illetve az étcsokit mozsárban összetörjük. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgát, a mogyoróvajat, a fűszereket, összekeverjük, majd az étcsokit is beledolgozzuk. Hűtőbe tesszük 30 percre.
2. Elkészítjük a mousse-t: az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk a ristrettóval együtt. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákhoz is, és a fehérjékhez is adunk egy kanál cukrot. Kihabosítjuk a sárgákat, habbá verjük a fehérjét, és mindkettőt a csokihoz keverjük – a fehérjét ne nagyon dögönyözzük, minél kevésbé törjön össze. Habbá verjük a tejszínt is, és beleforgatjuk a csokis habba. Hűtőbe tesszük.
3. A  kekszmasszát lisztezett deszkán kinyújtjuk vékonyra, és nem túl nagy, úgy 3-4 centi körüli oldalakkal rendelkező háromszögeket vágunk belőle. Sütőlemezre helyezzük, előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt addig sütjük, amíg pirulni nem kezdenek a kekszek. Kivesszük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Már csak annyi a teendőnk, hogy a kekszekre halmozunk a habból, és díszítjük reszelt narancshéjjal.

jobb

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük