A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Mivel sokan nyaralnak kis városomban, elhatároztam, hogy bemutatom azt a három pékséget, amelyeket a legjobbnak tartok. Meg aztán tudtommal sokkal több nincs is. Mindhárom a belvárosban található, nagyjából egyforma távolságra egymástól.

1. Komáromy pékség, Piac tér

komaromy1

A Komáromy pékség helyi vállalkozás, és már húsz éve működik! Gyenesdiáson található az üzem, és itt, a keszthelyi piacon a legforgalmasabb üzletük. Hangulatos bolt jó illatokkal, kedves kiszolgálással. Mindig minden friss, és paleo termékek is kaphatóak – amelyeket eddig teszteltem, egészen jók. Cserpes termékek is vannak, méghozzá széles választékban.

 

2. Zalaco pékség, Kossuth utca 5. (sétálóutca)

zalaco1

A Zalacót nagyon szeretem, már többször írtam arról, hogy egyik szerzője vagyok a boltlánc (több, mint 50 üzlet) magazinjának. Így aztán már sok város pékboltjában voltam, és engem meggyőzött, amit láttam, kóstoltam: a termékek kiválóak, a kiszolgálás pedig mindig nagyon kedves. Amiért a keszthelyi üzletet mégsem az első helyre tettem a sorban, az az ő mostohagyerek-sorsa miatt van. Úgy gondolom, nem jól választották meg az üzlet helyszínét – akármennyire hihetetlen, a keszthelyi sétálóutca nem jó hely a vállalkozóknak: kocsival nem, vagy csak drágán lehet megállni, ezért a helyi lakosok célirányosan rohannak be a belvárosba, intézik az ügyeiket, és közben lesik az órájukat, mikor jár le a parkolójegy, nehogy megbüntesse őket az ellenőr. Ha pékség nem volt betervezve, nem mennek be. Pedig hangulatos a bolt, a bejárattól jobbra pedig tábla adja tudtunkra, hogy ebben a házban született Básti Lajos. Mivel a forgalom kicsi, a termékskála sem akkora, mint más Zalaco boltokban, de azért ami van, az finom. Ajánlom a piadinákat, mindegyiket.

 

3. Lipóti pékség, Kossuth u. 40.

lipóti

Még csak most nyitott itt Keszthelyen, de mivel a pékség szintén hosszú múltra tekint vissza, bizonyára sokan ismerik. Papírbolt volt a helyén, nagyon hangulatos üzletet alakítottak ki a belsejében. Néhány terméket kóstoltam csupán, köztük kipróbáltam kétféle paleót (csak úgy érdeklődésből), hát, nem volt világbajnok. Sajnos, parkolni itt is nehézkes, de ez Keszthelyen nem egyedülálló probléma.

 

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük