A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Az alábbi bejegyzést nem most követtem el, hanem nagyjából egy éve.

Azonban a blog átköltöztetése miatt, illetve azért, mert a www.maimoni.hu weboldalra érkező találatokat átirányíttattam ide, ezzel tehát megszüntetve a www.maimoni.hu-t (eddig érthető?) – a régi bejegyzésekben a linkek egy nem létező webhelyre, a maimoni.hu-s címre mutatnak. Tehát nem működnek.

Közel 1500 bejegyzés, keresztül-kasul tűzdelve a saját magamra tett utalásokkal… hát, mit mondjak, okoz egy kis fejtörést, hogy most mit tegyek. Ugyanakkor azt is el kell mondanom, hogy a cafeblogra való költözéssel kaptam magam mögé egy szuper csapatot, akik az ilyen kérdéseken gondolkodnak helyettem…:)

Nos, ezt a bejegyzést, amiben 18 link szerepel, annyi időn át javítottam ki (azaz írtam át a linkek elérhetőségét), mintha újat hoztam volna létre. És mivel a tartalma abszolút időszerű, úgy gondoltam, előveszem a nagy süllyesztőből. Hátha segítek vele…

 

Kép innen.

Igazán megtanulhatnám már, hogy a gyerekeknek ne akarjam produkálni magam. Az újítás afféle “stúdió-tevékenység”, magányos foglalatosság, a produktumot előbb igen szűk körben érdemes tesztelni, gyerekek elé meg csak akkor lehet tenni, ha az összes korai tesztelőnél megállta a helyét. Akkor sem biztos a siker.
Olyan egytálételt kreáltam, hogy az csuda.
Volt benne galuska, csirkemell csíkok, kukorica (első hiba), borsó (második hiba), gomba (harmadik hiba), kapor (ezzel kiesett).
Röviden: volt 50 deka csirkemellem, szeletelve, mustárosra pácolva a hűtőben. Gondoltam, az ennyi embernek – hat gyerek, két felnőtt – kevés lesz. Csíkokra vágtam tehát; kevés olajon kiolvasztottam tíz deka apróra vágott füstölt szalonnát, megdinszteltem rajta két kisebb fej hagymát, majd rádobtam a húst, és átsütögettem. Közben felszeltem egy marék gombát, azt is a többihez adtam, majd a fagyasztóban árválkodó maradék kevéske borsót és kukoricát is. Megszórtam két evőkanál liszttel, felengedtem annyi vízzel, amennyi ellepte, meg mustárt tettem rá, szintén két evőkanállal. Fűszereztem a jó kis olasz fűszerkeverékemmel, meg apróra vágott friss kaporral, és közben galuskát készítettem úgy 60 deka lisztből, tíz deka búzadarával. Kifőztem, és a végén összekevertem a raguval.
Meg voltam hatódva. Olyan finom volt.
Közben jöttek a gyerekek.
– Mi lesz az ebéd? Úúú, van benne borsó…?
– Fúúú, van benne gomba…?
– Juj, van benne kukorica…?
– Nem azt mondtad tegnap, hogy ma spagetti lesz?
Mivel a héten hat gyerekünk van (ifjabbik sógorom kettőjével egészültünk ki), egyszerre ők férnek csak el az asztalnál. Egyre mérgesebben néztem, ahogy villával turkálják kifelé a galuska közül a zöldséget, a gombát, némelyik még a galuskát is. Aztán közölték, hogy tulajdonképpen nem éhesek, és csak úgy befalták a desszertként készített császármorzsát, mind, az egész tepsivel.
Miután a hirtelen felindulás elszállt belőlem, megvilágosodtam.
Ne okozzak magamnak kellemetlenséget azzal, hogy túlcifrázom a dolgokat; a következőkre van szükség:
Tojásleves
Brokkoli krémleves
Paradicsomleves
Tárkonyos raguleves
Gulyásleves
Palacsinta
Lángos
Pizza
Piadina – töltött lepénykenyér
Tortilla
Császármorzsa
Mustáros hús
Töltött paprika
Rakott krumpli
Tökfőzelék fasírttal
Krumplifőzelék
Borsófőzelék fasírttal
Gyümölcsmártás pirított darával

Nos, ennyi. Majd néha azért bepróbálkozom ezzel-azzal, de a fentiekkel bármikor biztosra mehetek.

 

Ajánlott cikkek

21 Hozzászólás

  1. és te még szerencsés vagy, nálunk a mustáros hús után nagyjából minden kiesne… kivéve éppen anyukámnál nyaraló lányomnál, aki azzal dicsekszik egész héten az esti telefonoknál roppantul csodálkozó bátyjainak, h ‘bibibiiii, ma tökfőzelék volt és holnap krumplifőzelék lesz’ – ő ui. bármikor elcserél egy szelet tortát egy tál tökfőzelékre, szemben a többivel, akik nem értik, h mikor valaki bármit kérhet, akkor hogy kérhet tökfőzeléket?!?!…:-)

  2. Akkor nekem szerencsém van. Az én három csemetém befalta volna azt a finomságot. A nagynak az egyik kedvence a “Bandiahegyenes” (TV Paprikáról), amiben pulykamell csíkok, gomba, borsó van, tejszínes, petrezselymes). Persze alistádon szereplő ételeket is imádják.Szóval szerencsém van. A kísérletezős kreálmányaimban is megtalálják a jót, pedig néha tényleg a hűtő maradékaiból dobom össze

  3. Ne csüggedj!!!! Számtalanszor jártam már így ! Remek dolgot készízettem és csak utálták!Turkálták a gombát,a borsót,a répát a brokkolit meg pláne!Aztán időnként közlik,hogy én nem is próbálok nekik jót főzni!Később kiderült hogy ők most szeretik az előbb felsoroltakat!De azért a négy fiam mellé szívesen befogadnék még egy gyereket aki szereti a zöldbabfőzeléket,tökfőzeléket,rakottkrumplit!Pedig én főzök és főztem is ilyeneket,de utálják!Húslevest / csontleves is jó/ennének hetente min.5 x ,pizzát,spagettit,rántotthúst,pecsenyét-rinocerosból ij jó-palacsinta,pogácsa,lángos…Szóval fel a fejjel!Nekünk biztosan nagyon ízlett volna!

  4. Hát, ha az öcsémékről van szó, anyu a mai napig nem tud jobbat főzni sztem egy sóletkonzervnél 😀 (az egyik barát gyakran eszi:), de ha nem löncsből készül a spagetti, hanem rendes darált húsból, akkor szintén csak turkálják… 🙂

  5. Nálunk ebből a listából még kiesik majdnem mindegyik leves meg a tökfőzelék… Krumpli minden formában jöhet, natúr sült húsok, és sok más főzelék.

  6. pizza (zöldség rá nem)lángos (csak a közeli lángosostól, enyém nem jó)fahéjas cukorral megszórt tésztasült krumplikb ennyi, mit mondjak látszanak a fiam bordái, ez vanszilvás gombóc, de nehogy a prézlibe merjek mákot rakni, akkor már nem kell, ja és piskóta (múltkor a mákosból megpróbálta kiszedni a mákot – agyrém)Ildikó

  7. Viszont ez a mustáros csirkemell kukoricával, borsóval, gomba és kapor nélkül tuti befutó lenne nálunk. ( Ez utóbbi két hozzávaló, valószínű nem díjaznák a gyerekek.)

  8. SziaMit javasolnál salátaként grillpartihoz? Magunkat vinnénk meg salit, mivel egész napos eszem-iszom lesz a jégsaláta nem jó az alma-cékla salátának nincs még itt az ideje.Mit javasolsz, ami azért bírja a meleget és mondjuk nem olyan szokványos mint a kovászos uborka?Ildikó(egyébként a grill cuccok (hús) is bejönnek a gyerekeknek azt kifelejtettem a listából)

  9. Tökéletesen átérzem, amiket írtál. Ma friss paradicsomléből készült a paradicsomleves, tettem bele egy ág zellerlevelet is. :o) Most először nem fogyott el, sőt megvádoltak, hogy májíze van… A legidősebb meg a férjem ette csak rajtam kívül. Szóval még ezzel is vigyázni kell, legjobb a menzai sűrített paradicsomból készülő zellertelen változat. ;o)

  10. Ildikó!Nálunk nagyon bevált grillezéshez a lila hagymás, ecetes zöldbabsaláta. Vagy szerintem egy hasonlóan készülő krumpli saláta is ugyanolyan jó. Zöldbabot, vagy a krumplit megfőzöd, és elkészíted hozzá az ecetes levet kis lila hagymát karikázol bele, és hagyod, hogy összeérjenek az ízek. A krumplihoz még zellert is lehet tenni.Üdv,Dóra

  11. Ildikó, nálunk a coleslaw a legnagyobb kedvenc, ami ugye majonézes káposzta-répa-hagyma, de hát a majonéz miatt aggályos… Amúgy azt szoktam, hogy jégsalátát kockázom, bele kockára vágott paradicsom, uborka, szeletelt paprika, feta sajt, és mustáros-olajos-balzsamecetes vinaigrette-tel leöntöm. Ez a tuti kedvenc a káposztás mellett.

  12. Ó, bocsánat, most látom, hogy jégsaláta nem jó… Helyette ruccola, madársaláta? Ha az sem, hát akkor saláta nélkül a fentiek. Ja, a szeletelt lila hagymát kifelejtettem az előbb.

  13. A Móni-féle coleslaw nálunk is nagyon megy, mert isteni, csak el kell találni a hagyma mennyiségét. De amióta kiderült, hogy epekövem van, lőttek a coleslawnak…. :((((

  14. Máskor szóljál, én beállok hozzátok gyereknek 😀 Mindent imádok az egytálételed összetevői közül, a kaporral az élen!Érdekesmód nálunk még a másféléves unokaöcsém is hörcsögarccal tolja befelé a kaporszószt. Bár gondolom, majd később jön el az ideje, hogy válogatós legyen.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük