A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Bizony, bizony, 11. alkalommal segít a süti – sokan már ismeritek ezt a jótékonysági sütiárverést, amelynek keretében hagyományosan 30 blogger süteményei kerülnek a virtuális kalapács alá, hogy a befolyt összegből rászoruló gyermekeket támogassanak.

A mai nappal kezdődő akció támogatottja a Leukémiás Gyermekekért Alapítványlesz, amelyen keresztül  a daganatos és vérképzőszervi megbetegedésben szenvedő gyermekek orvosi ellátásához, gyógyulásához szeretnénk hozzájárulni.

Én azt a sütit választottam, amellyel egyszer, két éve már kísérleteztem, de akkor találtam egy másik receptet, amely jobban tetszett. Viszont baráti körömből azok, akik ennek a sütinek a tesztpéldányait kóstolták, még hónapok múltán is érdeklődtek, hogy esetleg nem sütök-e azokból a finom karamellás-diós tekercsekből egy újabb adagot, mert szívesen jönnének ismét kóstolóra…

Karamellás-diós tekercsek (12 darab)

Hozzávalók a tésztához:

50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
1 dl víz

A töltelékhez:

15 dkg cukor
2,5 dl tejszín
3 dkg vaj
10 dkg durvára darabolt dió

A tetejére:

10 dkg étcsoki
1 dl tejszín
1 kk vaj

díszítésként apróra vágott, száraz serpenyőben megpirított dió

A lisztet tálba rakjuk, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg nagyjából össze nem keverednek. Mehet hozzá a hideg (fontos, hogy tényleg hideg legyen) víz, és egy perc alatt gyúrjuk össze úgy, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük a tésztagombócot, legalább fél órára (de akár egész éjszakára is ott hagyhatjuk). Kinyújtjuk, kb. 2 centi széles csíkokra vágjuk a tésztát, és úgy nevezett habtekercs formára feltekerjük, majd 190 fokosra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Leszedjük a tekercseket a formáról.

 

A cukrot megolvasztjuk, enyhén karamellizáljuk, majd lassan hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Ekkor hozzáöntjük a diót, beletesszük a vajat, és tovább főzzük addig, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy ha fakanállal csíkot húzunk az aljába, nem záródik össze azonnal a massza.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd betöltjük a rolókat.

Amikor teljesen kihűltek, összeolvasztjuk gőz fölött a csokit a tejszínnel, belekeverjük a vajat, és ezzel a ganache-sal bevonjuk a tekercseket, majd a pirított dióval díszítjük.

Licitálni itt tudtok a sütikre, szeptember 15-18 között. Az akciónak 18-án, 16 órakor lesz vége.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük