A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Családom nem igazán kedveli a muffint, de azért van néhány kivétel. Ez a sütőtökös például elnyerte a “legjobb” címet, mert van benne egy kis huncutság: a gyerekkoromból Boci cukor néven ismert tejkaramellát törtem nem túl apró darabokra, és kevertem a tésztába.

 

A karamell és a sütőtök jó barátok, ráadásul a fahéj mellé hirtelen ötlettől vezérelve a süti masszájába kevertem jól összetört szerecsendió-virágot, amitől igazán különleges ízt nyert a muffin.

fotó 1(13)Hozzávalók:

25 dkg sült sütőtök (tisztán, héja nélkül)

25 dkg cukor (nádcukrot használtam, szeretem a sütőtökhöz)

4 tojás

1 dl olaj

30 dkg liszt

1 kk szódabikarbóna

1 kk sütőpor

5-6 tejkaramella cukor

fél kk őrölt fahéj

némi szerecsendió-virág összetörve

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokosra.

fotó 2(16)

2. Tegyük egy edénybe a sült tököt, a tojásokat, az olajat és a cukrot, és botmixerrel dolgozzuk össze.

fotó 3(15)3. Egy másik edénybe mérjük ki a lisztet, adjuk hozzá a fahéjat, a szerecsendió-virágot, a sütőport és a szódabikarbónát.

fotó 4(8)4. Keverjük össze a két edény tartalmát.

fotó 5(7)5. Tördeljük bele a tejkaramellát.

fotó 1(14)5. Osszuk el a masszát a muffintepsi mélyedéseibe helyezett papírkosarakba, vagy minek is nevezzem (nem vagyok hajlandó kapszlinak hívni). Süssük a 180 fokos sütőben 25 percig.

fotó 1(15)

Kipróbáltam, hogy néhánynak a tetejére is tettem karamellát, de az sülés közben lefolyt oldalra, és ott kissé megégett, úgyhogy nem volt annyira nyerő ötlet. Viszont a belsejében…! fotó 2(18)

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük