A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A kérdés: el kell-e viselni a chippendale táncos(?) mutatványát, amennyiben azt egy leánybúcsús társaság  hívja egy nyilvános helyre, konkrétan abba az étterembe,  amelyben épp vacsorázunk?

Néhány hete a férjem és az ő barátja, Pisti elmentek egyet beszélgetni az általunk leginkább preferált étterembe, vagyis pubba, ahova a hely hangulata miatt szerettünk járni. Nos, nem sokkal este nyolc után érkeztek, több asztalnál is voltak vendégek, az egyik részben egy leánybúcsús társaság iszogatott. Hozzájuk érkezett a vetkőzős fiú, teljes meglepetésszerűen, és enyhén szólva korhatáros táncot lejtett a lányok asztalánál.

A férjemék szóvá tették a felszolgáló lánynak, hogy azért ez gáz, mi van, ha fiatalkorúak is vannak a helyen, meg hát amúgy is, nem mindenki gyomra veszi be ezt a riszálós magakelletést – például az övék sem. A lány csak annyit mondott, ők sem tudtak a chippendale fiú érkezéséről, meg hát mit is tehetnének.

Néhány napja újra jártunk ebben a pubban, ahol végre kedvenc pincérünk dolgozott, és előjött az eset -mert előhoztuk -, megkérdeztük tőle, hogy is van ez a dolog. Ő azt mondta, mindent a vendégért, ugye, ez egy fiatalos hely, nem mondhatják azt, hogy nem.

Én ezzel nem értettem és értek egyet, meggyőződésem, hogy nyilvános helyen senki sem viselkedhet úgy, hogy azzal másokat megbotránkoztasson. És a chippendale erősen a megbotránkoztató kategória – kivéve ott, ahol a vendég tudja, hogy ha oda bemegy, vetkőző fiúkra számíthat.

Ugyanígy volt már részünk olyan élményben is, hogy legénybúcsús társaság mellé kerültünk, akik körében viszont egy guminő üldögélt. Ezt a szexuális tárgyat időnként cipelték ide-oda, gyerekeink pedig értetlenül figyelték, miért hurcolnak magukkal felnőtt férfiak életnagyságú játékot. De nem kérdezték meg, mi az. Mi meg nem erőltettük. A vőlegény erősen ittasan hirdette, hogy ez az utolsó boldog és felhőtlen szombat estéje, ami előtt megint csak értetlenül álltam, hogy netán pisztolyt nyomtak a fejéhez, hogy nősüljön meg, különben…?

Visszatérve az eredeti kérdéshez, úgy gondolom, nincs ez rendjén így. Nincsenek határok, szabályok, vagy ha vannak is, a korlátot ide-oda lehet tologatni, attól függően, éppen hogyan kedvez nekünk a legjobban? Ha elfogadjuk, hogy vannak bizonyos erkölcsi normák, amelyeket étteremben be szoktunk tartani, miért kell elviselni ezek áthágását például leánybúcsúra hivatkozva?

Uff. Beszéltem.

a75
Forrás

De tényleg, agyonszabályozott országunkban pont erre nincs semmilyen törvény vagy rendelet?

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Nehéz kérdés…de azért arra kíváncsi lennék, hogy a férjed és a barátja akkor is így megbotránkoztak volna ha egy vetkőző hölgy produkcióját kellett volna végig nézniük? : )

  2. Mindenki joga addig terjed mig másokat azzal nem korlatoz-akadályoz.Az h vki jol érezze magat nyilvános helyen,olyan viselkedési formát tesz feltételle ami mások szamara is elfogadható.
    Viselkedni nem mindenki tud. 🙁

  3. Tv-ben sem nézek ilyet, miért kéne nyílvános helyeken. Váltson ő csatornát. Szólni kell, különben elharapóznak a dolgok. Ha ez van vidéken, képzelheted mi van itt Bp-n. Én a tömegközlekedésen is szólok, ha csókolózó nőket kell látnom. Nem a szembecsukása a megoldás, mert akkor élhetetlenné válnak a közterek.

  4. Elvileg szabsértési törvény 192.§ – közerkölcs megsértése. (Mint ahogy ez vonatkozik azokra is, akik közterületen könnyítenek magukon pl.)
    Ha valaki olyan helyre megy, ahol a vetkőzés a standard program, ott persze nem, vagy magánlakásban, rendezvényre teljes mértékben lefoglalt különteremben, stb… De ilyen esetben, mint a tiétek, azért már gyanús, hogy megáll a dolog.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük