A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Útközben vettem észre, hogy lapos a hátsóm. Nagyon. Bekerekeztem hát a benzinkútra, megálltam a keréknyomás ellenőrzésére hivatott készüléknél, sztenderre raktam a biciklit, és elkezdtem küzdeni. Mert vagy a bicikli akart eldőlni, vagy a szelepre nem tudtam ráilleszteni a csövet.

Közben megállt mögöttem egy kisbusz, a sofőr mellett egy hölgy ült, mindketten láthatóan idegesek voltak, és a kisbusz vezetője járó motorral várta, hogy végezzek már.

Közben még mindig azzal kínlódtam, hogy a küllők között valahogy úgy rá tudjam tenni a szelepre azt a vacakot, hogy közben a lánctól ne legyen csupa olaj a kezem, és amikor már majdnem sikerült, a bicikli kezdett dőlni, nem felém, hanem kifelé. A sofőr még mindig járatta a motort, idegesen mutogatott, nem volt nehéz kitalálni, hogy engem szidnak; azt vártam, hogy dudálni kezd, és akkor odamehetek, megkérhetem, hogy pumpálja fel a kereket, legyen szíves, addig én majd nyomom a dudát. Mint ahogy ez egy pár évvel ezelőtti reklámban láttam, és nagyon tetszett.

De nem dudált.

Közben viszont odajött egy férfi a kútról, és megkérdezte, segíthet-e, és éppen arra járt egy ismerősöm is, ő meg fogta a biciklit. Így hárman, közös erővel felpumpáltuk a kereket. Nem volt egyszerű. Aztán szerényen odébb toltam a bringát, a kisbuszos meg nagy peckesen beállt a helyemre.

Mennyivel gyorsabban telt volna az idő neki is, ha segít.

a75
Neki a rendőr bácsi segített…

a75

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Hát igen, sajnos itt tartunk, pedig, ha tudná, hogy segíteni másokon milyen nagyszerű érzés. Nyilván ezt még nem tapasztalta meg, mert az egyszerűbb dolgot választotta.

  2. Igen, Timinek igaza van. Azért a mellette ülő “hölgy”-nek is felnyithatta volna egy ilyen jelenet a szemét. De úgy látszik, egyikükbe se szorult semmi jóérzés.

  3. Azért az “Útközben vettem észre, hogy lapos a hátsóm.” mondat a cím nélkül olvasva megmosolyogtatott 🙂 Én kérek elnézést 🙂

  4. Amúgy az nem sztenderd, hanem sztender. 🙂 Az angol “stand” szóból származik. Szerintem. Előző ugye valami általánost, normát jelent. Mindazáltal igen dicséretes hölgytől ez az ismeret, még így is. 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük