Meggyőződésem, hogy a tojás rendkívül egészséges, nyugodtan fogyasztható – erről már korábban írtam itt a blogon is.
Azonban vannak, akik allergia miatt kénytelenek kerülni, és hozzám is érkezett már olyan kérdés, hogy nem tudom-e, mivel lenne helyettesíthető a tojás a receptekben. Nos, első körben megkérdeztem a blog Facebook oldalán, ki mit tud, és rendkívül színes képet kaptam. Sütikben Dalma nevű olvasóm bevált módszere: 1 tojás=2 ek víz, 1 ek olaj, 2 tk sütőpor, a Tímea által használt helyettesítő: 1 ek darált lenmag 3 ek vízzel leöntve, amit kicsit állni kell hagyni felhasználás előtt. Sok hasznos ötlet érkezett még, meg aztán én is kicsit utánajártam, és végül az alábbi képet hoztam össze belőle, fogadjátok szeretettel, mint életem első infografikai próbálkozását.