A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A tegnap beígért másik recept következik.

fotó 4(10)A franciák quiche lorrainje (ejtsd: kis loren) remek választás, ha van ilyen-olyan maradék hús, zöldség, de annyi még sincs, hogy mindenkinek jusson belőle egy rendes adag. Ebbe a piteszerű ételbe beletehetünk mindenféle finomságot, az eredmény egyszerűen nem lehet rossz.

Viszonylag hamar elkészül, a tészta összekeverése pár perc, a macera annyi, hogy hűteni kell és elősütni. De semmiféle különleges tudást nem igényel.

Hozzávalók a tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 kk só
1 ek tej, ha kell

Az én töltelékem a következőkből állt:

két marék apróra vágott csülökhús
5 dkg füstölt szalonna
3 szál újhagyma
5 dkg reszelt sajt (valami finom)
2 dl tejszín
3 tojás
só, bors, szerecsendió

 

1. Szórjuk egy mély tálba a lisztet, dobjuk rá a felkockázott vajat, és a két tenyerünk között morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapunk. Ekkor adjuk hozzá a tojást, a sót, gyúrjuk össze egy szép formás gombóccá. Ha nem akar összeállni, akkor segítsünk rajta a tejjel. Tegyük hűtőbe a tésztagombócot 15 percre.

2. Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett gyúrólapon, és tegyük piteformába. Hűtsük megint 15 percig.

fotó 1(10)3. Készítsük el a tölteléket. Egy edényben kevés zsiradékon olvasszuk ki a szalonnát, kicsit piríthatjuk is. Adjuk hozzá a csülökhúst és a felkarikázott újhagymát, és néhány percig süssük.

fotó 2(6)4. Süssük elő a tésztát 190 fokon 15 percig úgy, hogy tegyünk bele sütőpapírt, arra pedig szórjunk babot, lencsét, rizst, vagy amit szoktunk (amennyiben szoktunk). Nekem sütőkavicsaim vannak, lemosott, sokszor átsütött kis kövecskék az udvarból… A 15 perc elteltével vegyük le a sütőpapírt a nehezékkel együtt, és adjunk még 5 percet a tésztának a sütőben, hogy kis színe legyen.

5. Helyezzük el a tölteléket a tésztában.

fotó 4(11)6. Keverjük el egy kis habverővel a tejszínt a tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá reszelt szerecsendiót, a reszelt sajtot, és az egészet öntsük a pitébe.

fotó 2(7)7. Süssük újabb 20 percig. Akkor jó, ha a tejszínes tojás már nem folyik. Én ekkor megint megszórtam reszelt sajttal, és grill funkcióra állított sütőben megpirítottam.

fotó 3(14)Hidegen, melegen egyaránt kiváló.

Édes változatban korábban a blogon:

Szilvás quiche

Szedres quiche teljes őrlésű liszttel, xilittel

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük