A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Vizsgaidőszak van. Holnap vizsgázom szállodaismeretből, és hát csoporttársaim eddigi tapasztalatai alapján nem egyszerű a pálya. A könyvet be kell vágni, mese nincs, a tanár apró részleteket is kérdez, akinek eddig sikerült, annak 61 ponttal lett meg, ami, hogy, hogy nem, épp a kettes alsó határa.
Nos, a 200 oldalból a 135.-en tartok, de nem adom fel, Bálint példája felfrissítette bennem azt, amiben amúgy is hiszek, hogy vannak csodák; mindenesetre, amit tudok, megteszek.
Na de ilyenkor, amikor a közelgő vizsga terhe rám nehezedik, elszáll belőlem a kreativitás, és olyan ebédekkel állok elő, mint például a sajtos-tejfölös tészta.
Csakhogy ezt az én drága családom nem eszi meg. Éva barátnőm szerint azért nem, mert elkényeztettem őket mindenféle jóval, erre mondtam neki, hogy a mindenféle jótól sincsenek feltétlenül elájulva, tulajdonképpen, ha bolognai spagettit variálnék pizzával, arra sokáig nem hallhatnék panaszt – a gyerekek részéről. A férjem más kategória, őt nem nyugtatná meg a fenti menü egy héten át, és igen, ő volt az egyetlen, aki a sajtos-tejfölös tésztából is zokszó nélkül evett.
De azért megmaradt egy lábasnyi kifőzött szarvacska-tészta.
Viszont, kaptam a héten ajándékba egy klassz kis gépet, azért, hogy kipróbáljam, és itt a blogon elmondjam a vele kapcsolatos tapasztalataimat. Igen, tulajdonképpen reklám,  de hát miért is ne… (Itt jegyezném meg, ha a Kitchen Aid gépek magyarországi forgalmazója szeretne hasonló vásárlásösztönző programot indítani, rám számíthat.) Mindig mondom, hogy gasztrobloggernek lenni királyság, csupán három-négy év kitartó munkája kell hozzá, folyamatos friss ötletek, nagyjából napi posztok, olvasottság, és ilyen előnyökhöz jut az ember. A fentiekhez azt is hozzátehetném, hogy és akkor az embert valami operatőr-riporter megkérdezi egy bulvárhírrel kapcsolatban, amiről nem is tud semmit, hogy mégis, mit gondol, feltűnik fél percre két kereskedelmi csatornán ezzel a hülyeséggel, és utána úton-útfélen megállítják ismerősei, hogy JÉÉÉÉ, LÁTTALAK A TÉVÉBE’!!!
Remélem, azért abba a bizonyos 15 perc hírnévbe, ami Andy Warhol szerint mindenkinek jár, nekem ez a fél perc nem számíttatik be.
De térjünk vissza a géphez, amelynek neve Moulinex Fresh Express+, a mai globalizált világban furcsa módon nem Kínában, sőt, egyáltalán nem Ázsiában, hanem Franciaországban gyártották. Aranyos a dizájn, klassz kis színes, és miután a héten beszereztem egy mágneses, falra szerelhető késtartót, aminek következtében megszabadultam a bumszli fa késtartótól, a helyére éppen oda fért ez a kis Moulinex (ha a K.A.-nek kéne hely, akár a mikrót is kidobnám, tehát megoldható).

 A képen épp Zsófi aprítja a salátához szükséges zöldségeket. Állandóan aprítani akar. Szóval, ez a kis gép azt tudja, amit egy jó reszelő, csak sokkal gyorsabban, és kizárt, hogy elreszeljem az ujjamat. Cserébe elektromos áramot fogyaszt, de ezt nem veszem a szívemre. Ötféle kis betét tartozik a géphez (az alsó képen látszanak): egy, amivel pl. parmezán sajtot lehet morzsásra koptatni, egy finom reszelő, egy kislyukú, egy nagylyukú, egy szeletelő. A betétek cseréje nagyon egyszerű.
Reszeltünk már vele sajtot, de most kimondottan jól jött a zöldségaprításhoz, mert ezzel egy salátacukkinit, két szál répát, egy lila hagymát, két szál újhagymát nagyjából egy perc alatt eljuttatunk a kívánt állapotba (újhagymához nem volt az igazi, azt be kellett látnom).
Ezért először gyorsan csíkokra vágtam, fűszereztem, mustároztam egy csirkemellet, és megsütöttem egy serpenyőben. Hozzákevertem a hűtőből kivett hideg tésztából, hogy minél előbb kihűljön.
Összeállítottam a majonézt, belekevertem egy nagy pohár tejfölt, egy kis ecetes uborka-levet.
Zsófi összeaprította a zöldségeket, ezt követően egy nagy jénai tálban mindent összekevertem. Hűtőbe tettem, hogy összeérjenek az ízek.
Nem maradt egy falat sem!

Ajánlott cikkek

12 Hozzászólás

  1. Nekem egy korábbi változata van, amikor még húsdaráló volt az alap funkciója. Ehhez mellékesen volt “zöldség reszelő”. Gyakorlatilag csak a design új, ugyan ezt tudja. És imádom :)(10-15 éves a cucc, ez már nem reklám…)E

  2. :)) Kedves férjem épp múlt héten vizsgáztatta az osztályát szállodaismeretből. Meg olvasott végig és osztályzott le vagy 10-15 (nem tom a pontos számot) szakdolgozatot szegény…

  3. 😀 az első reakciót nem írom le..De rájöttem nem vagyok hülye! Limaránál is ugyanez a gép van, és megdöbbentem, hogy kétszer nyitottam ki ugyanazt a blogot…vagy megváltoztattad a háttered, aztán hogy a másik blog változott zölddé 🙂 kellett egy kis idő, mire rájöttem 2 különböző oldalt olvasok :D. A géped egyébként szuper, a saláta nemkülönben

  4. Nem bánnám, ha még kipróbálnál egy fagyigépet és egy spagetti és szarvacskakészítő gépet is:):)Ilyenekre fáj a fogam és olvasnék tapasztalatokat szívesen.A vizsgához sok sikert!!

  5. Ha nem is gyakran, de néhány havonta bizony nálunk van sajtos-tejfölös tészta és az édesapámon kívül mindenki teljesen szereti. A barátom Kárpátaljáról való, ahol igazán nagyszerűen főznek, de mindig lelkesedik, hogy milyen egyszerű és finom étel. Szóval szerintem azért nem nagy bűn ilyet tenni a család asztalára.

  6. Lehet vele káposztát gyalulni, ugyan ossze kell vagni elotte, de mi ez ahhoz kepest, ami egy fej lereszelgetese kezzel. Na meg NEM KOPKODI SZÉT a káposztát, szoval én imadom, a kaposztasali is egyszerubb.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük