A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Még a nyáron történt, valaki vitt tőlem az üzemből egy kevéske aprósütit, és nem tudtam mibe csomagolni. Akkor fogtam egy papírtányért, négy helyen bevágtam és összehajtottam, szigszalaggal összeragasztottam, és roppant büszke voltam magamra, hogy mit találtam most éppen ki. Így, mint ezen a képen. Aztán kiderült, hogy már régen kitalálta valaki, de attól én még büszke vagyok.fotó 4(13)A dobozt át lehet kötni szalaggal, lehet rá rajzolni, meg így-úgy extrázni; a lényeg, hogy pár forintból megoldottuk a csomagolást úgy, hogy még jól is néz ki. Persze, az kell hozzá, hogy legyen otthon papírtányérunk. Nekem van. 29 cm átmérőjű, ezt használom a torták alá. Ezen kívül olló és ragasztó szükséges.

1. Aki nagyon precíz, használjon vonalzót és ceruzát, én nem vagyok az, dekortapasszal jelöltem ki, hol fogok vágni. A lényeg: a tányér középvonalától jobbra és balra is egyenlő távolságra húzzunk egy halvány vonalat, vagy mint én, ragasszunk rá dekortapaszt. Arra az oldalra, amelyik majd kívülre kerül (azaz a tányér fényes, fehér felére).

fotó 1(11)2. Most a vonalak mentén (dekortapasz közepén) vágjuk be mind a két oldalon a tányért kb. 5 centi hosszan. Négy vágás tehát, és fontos, hogy egyforma legyen.

fotó 3(15)3. Fordítsuk meg a tányért, és a két-két vágásra merőlegesen hajtsuk be a papírt. fotó 4(12)
4. Hajtsuk be a vágások mentén is, hogy könnyebben dolgozhassunk.
fotó 5(18)
5. Összehajtjuk a dobozt. Értelemszerűen.
fotó 1(12)6. Mutatom közelebbről: behajtjuk a két rövidebb oldalt, majd felhajtjuk a két hosszabbat.

fotó 2(9)7. Rögzítjük az oldalakat: folyékony ragasztóval, ragasztópisztollyal – én dekortapasszal dolgoztam tovább, amihez némi segítséget kellett igénybe vennem.

fotó 3(17)8. Kész. Persze, ennél szorosabban is le lehet ragasztani, de én úgyis selyempapírt teszek bele, mert ilyenekben ajándékozom a macaron túltermelési válságban keletkezett felesleget.

fotó 4(14)Vagy nem…?

fotó 1(13)

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük