A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Kétféle az ember: az egyik csak hirtelen tud abbahagyni valamit, a másik meg fokozatosan. Ha te a hirtelen abbahagyó vagy, akkor erőteljes döntésre van szükséged – megfelelő indokokkal alátámasztva persze, hogy később se bizonytalanodj el. Ehhez nem elég, ha tudod, milyen káros a cukor, hiszen a dohányosok is tudják, milyen szörnyű betegségeket okozhat a cigi, aztán mégis szívják. Sőt, ha eléjük tárod, milyen szörnyűség történhet a szervezetükben, idegességükben rá is gyújtanak azonnal. Úgyhogy én erről most nem is beszélek. De kérdezek párat. Fáradékony vagy? Súlyfelesleg? Hormonális zavarok? Zéró libidó? Emésztési zavarok? Epeprobléma? Gombás fertőzés? Candida? Migrénes fejfájás? Cukorbetegség? Inzulinrezisztencia? sugar-485050_1280 Hát ez csak néhány dolog, amit a cukor okozhat – vagy, ha nem okozza, hát súlyosbítja. Szóval, ha egészségi problémáid vannak, tegyél egy próbát. Semmi vesztenivalód nincs, nem fogsz lemaradni semmi jóról. Ajánlok helyette olyat, amivel pótolhatod. Ha pedig a fokozatosság híve vagy – óvatos duhaj – akkor haladj apró lépetekkel. Hetente néhány dolgon változtass – hagyd el a cukrot a kávédból, teádból, a kávé mellé a keksz helyett rágcsálj mandulát vagy diót, vagy valami cukormentes alternatívát, és így tovább. Bevallom, én az első csoportba tartozom: ha már csináljuk, csináljuk rendesen. Ezért aztán azonnal nekiláttunk a lányommal, és kiiktattunk minden cukrot az étkezésünkből, ami azzal is együtt járt, hogy nem ehetünk virslit, bolti felvágottakat, szalámikat és szalonnát, ugyanis ezekben is van cukor. Az első pár hét elmegy a címkék böngészésével, megdöbbentő, hogy tényleg mindenben ott a cukor, vagy a szőlőcukor, azaz a dextróz. Amit vehetsz bátran: – zöldségek, különös tekintettel a ZÖLDekre (ruccola, madársaláta, spenót, stb) – édeskömény, sütőtök, édesburgonya – ezekből remek levesek lesznek – persze hagyma, fokhagyma, zöldhagyma, póréhagyma, gomba, – paradicsom, paprika, brokkoli, káposztafélék – magok: dió, mandula, törökmogyoró, mák, chia mag – köles, hajdina, quinoa – sajtok, főleg a kemények – zabpehely – joghurt, tejszín, túró, tej, vaj – kókusztej, mandulatej – tojás, tojás, tojás – húsok és feldolgozott húsok, amelyek megbízható forrásból származnak, és tudod, hogy nem cukrozták (tehát a szalonna jó, csak próbálj meg nem iparit szerezni) – cukor helyett: eritrit, stevia – nagyon magas kakaótartalmú csoki vészhelyzetre (de szerintem 90 % felett már nem igazán élvezhető) – sütéshez kókuszzsír, vaj vagy állati zsírok: én liba- és kacsazsírt használok – kakaópor sütihez (gondolom, nem kell mondanom, hogy nem instant) – fűszereket használj nyugodtan, de ne bolti fűszerkeverékeket, mert ha jól megnézed, azokban is van cukor… – tea, kávé Nna. Ez most csak egy gyors kezdő lista, hogy el tudd készíteni azokat az ételeket, amelyekkel túléled az elvonási tünetek első hullámait. steak-387728_1280 Holnap jövök néhány klassz recepttel, de ha kicsit elengeded a fantáziádat, ezekből az alapanyagokból olyan fogásokat lehet összedobni, hogy ihaj. És ne féljetek, nem kell lemondani az édes ízről.

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

  1. Ha döntenék (és kellene!) én is az első csoporthoz tartoznék! Kicsi az akaraterőm,ezért ha lenne otthon cukros élelmiszer nem tudnék nemet mondani! „Egyszerűbb” lenne a teljes elvonás! Te hogyan tudod a munkahelyeden betartani a szabályokat?

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük