Nagyon szeretjük ebédre, vacsorára, többnyire a lányom főzi, botmixerrel turmixolja, és olyan sűrű, mint egy főzelék. Nagyon jólesik, főleg hidegben, sok cayenne-i borssal.
Igazából bármiből főzhető, amilyen zöldségünk éppen van kéznél, tegnap csicsókából készült, előtte répából, szóval, kísérletezzetek nyugodtan.
Hozzávalók 2 személyre:
1 nagyobb édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek kókuszzsír
só
cayenne-i bors (először csak késhegynyi, mert nagyon csípős)
1. Pucoljuk meg a zöldségeket. A hagymát aprítsuk, pirítsuk le egy kisebb lábasban a kókuszzsíron.
2. Adjuk hozzá a darabolt édesburgonyát, a fokhagymát és a fűzszereket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi ellepi.
3. Fedő alatt főzzük puhára, botmixerrel pürésítsük. ha szükséges, ízesítsük még.
Ki lehet egészíteni tejföllel, ropogósra sütött szalonnával, mi pirított dióval szórtuk meg. Kis dobozban magaddal viheted suliba/munkahelyre, elég sűrű ahhoz, hogy ne lötyögjön ki.