A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Mintha valami Csipkerózsika-álomból ébredne Keszthely, végre történik valami. Komoly fejlesztések zajlanak – a Balaton-parton 350 millió forint értékű beruházást hajtanak végre. Igaz, a korábbi tervek szerint május elsejére már készen kellett volna lenni vele, de Magyarországon vagyunk, tehát az, hogy még nincs készen, senkit sem kerget őrületbe.
Legalább dolgoznak rajta.
Hozzáteszem, a rekonstruált Fő teret már novemberben át kellett volna adni, ehhez képest még most is le van zárva nagy része, na, ez már sokkal bosszantóbb. Talán a szezon kezdetére végeznek azzal is. Ha nem, hát a végére. De egyszer majd csak készen lesz.
Hétvégére vendégeink érkeztek Budapestről, akikkel kicsit körülnéztünk a városban – és mi magunk is klassz újdonságokat fedeztünk fel. Arra gondoltam, néhány fotóval megmutatom nektek is, hogyan szépül “A Balaton fővárosa”.

A Fő tér. Már majdnem…

Na de menjünk le a Balaton-partra. Amint végigsétálunk az úgynevezett pavilonsoron, a városi strandhoz érkezünk. Ennek a bejárata is megújul.

Szívünknek kedves járókelők

A strandtól balra egy kis zenepavilon volt régóta, ezt most modernizálták. Az építmény alatt öltözők kaptak helyet, és betonozott alapra helyezett padokból nézőteret alakítottak ki.

A zenepavilontól tovább haladva a parttal párhuzamosan, az évtizedek óta üresen álló Balaton szálló előtti hatalmas üres területen szökőkút, és még valami épül, amiről az ott dolgozók nem tudták megmondani, mi lesz az. De szorgalmasan dolgoztak rajta.

És most valami olyasmi következik, amitől a lélegzetem is elállt. Londonban is csak 2010-ben hozták létre az elsőt (a Hyde Parkban), és íme, már itt van nálunk, Keszthelyen: szenior játszótér, avagy szabadtéri fitness park, ahogy tetszik. Kültéri fitnesz eszközök, kulturáltan elhelyezve pontosan a gyerekjátszótér mellett, így akár, amíg a kisgyerek homokozik, anyuka sportolhat. Összesen 11 eszközt helyeztek el a hatalmas fákkal körülvett árnyékos területen – és a történet eddig szép.
Azonban.
Néhány nappal ezelőtt, amikor először szemléztem az új helyet, éppen itt találtam a kivitelező cég két munkatársát, akik a hivatalos átadás előtt lejöttek pótolni az ellopott alkatrészeket, ugyanis valakik poénból lopják a csavarokat, a fogantyúkat, az eszközök tartóoszlopairól a félgömb formájú záróelemet, sőt, a frissen odatett pingpong asztalt is megpróbálták kiemelni a térkőből. A Spanyolországból importált gyönyörű sakkasztalokat ma (tehát szombaton) délelőtt ilyen állapotban találtuk:

A városi strandon ugyanis hétvégenként buli van, és éjjel itt randalíroznak a magukkal nem nagyon bíró ifjak. A kivitelező cég emberei egyébként azt is mesélték, hogy kérdezték a spanyol gyártót, hogyan lehet rögzíteni az asztalt a talajhoz – mire az értetlenül nézett,miért is kéne rögzíteni, nehéz az egész, kinek jutna eszébe elvinni? Hát bizony, azt hiszem, ha nem fúrták volna át a padlón fekvő csöveket, már ezeknek az asztaloknak is hűlt helyük lenne – mint ahogy az egyik frissen lerakott padnak.
De azt is mesélték, hogy a készülő új nyilvános vécét mindössze egy órára felejtették véletlenül nyitva, ezalatt valaki éppen odatalált, telerakta a vécét, persze nem húzta le, majd búcsúzóul eltörte a vécédeszkát.
Na, de inkább mutatom a fitnesz gépeket.

A derék formába hozásához: a tányéron állunk, megkapaszkodunk, és jobbra-balra forgatjuk magunkat.
Az oszlopon látható, szegecselt félgömb záróelemet egyszer már ellopták. Mire használhatják vajon?

Ezzel a géppel saját súlyunk egy részét használjuk karizmaink erősítésére.

Zsófi bemutatja, pontosan hogyan:

Kiinduló helyzet
I. fázis
II. fázis, majd visszaenged.

Óriási dolog, hogy ilyesmi Keszthelyen létesülhetett – de tartok attól, hogy ha a város nem alkalmaz éjjeliőrt ezeknek az értékeknek a szemmel tartására, csak úgy, poénból néhány vicces kedvű fiatal hamarosan tönkre is teszi.

Ajánlott cikkek

14 Hozzászólás

 1. Kamera, rendőr, 50-100 ezres bírság/alkatrész. A figyelmet erre felhívó tábla.Persze, erre sehol nincs meg az erőforrás. Ahogy a zacskótlan kutyagazdikra sem. Pedig ha tudnák, hogy egy kupac 20-50 ezret ér, biztos szednék, mint a fene.Morr. Veled sír a félszem.

 2. Móni, nálunk ilyen fitneszeszközök már 2006-ban is voltak, amikor ideköltöztünk. Szóval akkor mi vagyunk az elsők? 🙂 Viszont ami nálunk van az 2006 óta működik, ezt nem tudták tönkretenni… A fészen dobok róla neked képet ha találok épp 🙂 Zsu

 3. Agárdon és Sukorón is van kb. 3 éve. Most tavasszal -a február végi hóömlésben- itt, Budán, a Vérmezőn (Déli pályaudvar tőszomszédsága) fedeztem/tünk fel a lányokkal ilyen klassz cuccokat. A Velencei-taviakat nagy becsben tartják, nem rongálják, és legnagyobb meglepetésemre tényleg azok használják a legtöbbet, akiknek kitalálták. Április második felében például azt láttam igen gyakran, hogy munkadélelőtt közepén, ebédszünet gyanánt ki-ki “lop” magának 10 percet egy kis izomtornára :)Szerintem ez így tök frankó. Nekem bejön. És örülök, hogy lett Keszthelyen is ilyen, és remélem, meg is marad. Épségben… :)És örülök a rekonstrukcióknak is 🙂 Jó, hogy írtál róluk.

 4. Május 1-jén én is láttam a fitness parkot, de sajnos nem volt lehetőségem kipróbálni. Szuper, hogy van ilyen Keszthelyen, remélem meg is marad…Anna

 5. Jó lenne, ha nálunk is lennének parkőrök, mint külföldön. Kicsit fejünkbe szállt már ez a piszok nagy szabadság, mindenkinek szabad mindent, meg is látszik. Főleg törni-zúzni szabad, senki nem is mer szólni a vandálokra.

 6. Szia Móni!Én is Szávával értek egyet. Siránkozhatunk egyesek bunkóságán, de ha ennyit be tudtak fektetni ebbe az amúgy zseniális ötletbe, muszáj lenne a többit is, kamerákkal és parkőrökkel…Zsófi-lány pedig tiszta anyja! :-)Puszi

 7. Nálunk (Bp. I. kerület) az utcanévtáblát lopták le fényes nappal. Mire kell valakinek egy gyorskocsi utca feliratú tábla?

 8. A csavarok nyilván a méh-be mennek, az utcanévtábla meg emlék, brahiból kirakják a szobában. Nem újdonság, a BKV-nál a buszon és a megállóban levő tájékoztató táblákat, a régi piros jegyautomatákat, fogantyúkat vitték. Sőt a villamos speciális foglalatú, ha jól tudom egyenárammal működő izzóit is…Nálunk (Ferencváros) a felújított játszóterek körbe vannak kerítve, és mindegyiken van parkőr, sárga láthatósági mellényben. A bekerített parkok között van olyan, ami nyolckor zár (Lenhossék tér). Mivel úgyis munkanélküliség van, szerintem nem olyan durva költség két-három ember fizetni, hogy több műszakban figyeljenek egy-egy ilyen parkra. Csak persze szomorú, hogy ehhez őr kell.

 9. Ezt nagyon szomorúnak tartom, ezért nem érdemes semmibe sem pénzt beletenni ami köztéri. Én olyan büntetést varrnék a nyakukba, hogy belenyekkenek. Hamar elmenne a kedvük. Az is hajmeresztő, hogy a frissen átadott Margit hidat is már összefirkálták! Ráadásul tudják, hogy egy 16(!!!) éves lány firkál évek óta!!!! csak néhány kérdésem lenne hirtelen… Mégis hány évesen kezdte??? MI van a szüleivel, hogy a gyerek tizenpárévesen ezzel szórakozik? Hogy-hogy nem kapják el???? ÁÁÁÁ Mi Balatonfüreden éltünk, ott is pillanatok alatt átvágták lángvágóval(!!!) az egyik frissen átadott korlátot! Mégis hogy? Mikor? Senki sem látta??? Egyszerűen az emberek gondolkodását kellene megváltoztatni addig itt nem lesz semmi, és amíg való világos szeméten nőnek fel a fiatalok nem is sok remény van a változásra.

 10. Altair, most már kérhetnek a városok közmunkásokat is ilyen célra, tehát plusz költsége sincs igazán ezeknek a feladatoknak… Mi idén Keszthelyre megyünk nyaralni, ha jól tudom, a Fő téren fogunk lakni – nem én szervezem, így nem vagyok benne biztos. Figyelni fogom, hogy állnak a munkák, és épségben van-e még a park! 🙂 Olyan jó, mikor szépítenek, bár néha meg fáj a szíve az embernek, mikor a gyerekkori emlékek eltűnnek…

 11. Móni!Van ilyen “már” kis községünkben (Vonyarc) is…A strand hátsó részén. És itt egyenlőre kevesebben vannak a gyakorlatozók.Szóval let’s go 🙂

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük