A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ismeritek a Rukkolát? Tudom, hogy sokatoknak nem kell mondanom, hogy nem a zöldségről beszélek, hanem egy óriási ötlet nyomán megvalósult könyvcserélő weboldalról.

a1Én is több éve tagja vagyok a társaságnak, egy időben rendszeresen rukkoltam és happoltam, sőt, most is félretettem már egy köteget, amit oda szánok.

Na de miről is van szó? Nagyon egyszerű.

1. Csatlakozol a weboldalhoz (már akár Facebook profillal is, pillanatok alatt).

2. Feltöltöd a saját könyvtárad már megunt, vagy éppen többször nem olvasandó példányait az oldalra, hátha valakinek éppen az kell. Ez a rukkolás. Előrukkolsz, érted.

3. Ha valaki elhappolja a könyvedet (ez a happolás), pontokat kapsz cserébe.

4. Ha összegyűlt a megfelelő számú pontod, te is happolhatsz. A pontokkal fizetsz.

Nem ezt akarom ám elmesélni, mert ezt már nagyon sokan tudják.

Januárban az történt, hogy a Péntek Esti Bisztró Klubban együtt vacsoráztam többek között egy szimpatikus szombathelyi házaspárral, tudtam a nevüket, Adrián és Betti, kellemesen el is társalogtunk – aztán kiderült, hogy hát ők a rukkolások!!!

a1Ott ültem egy asztalnál velük, és némán csodáltam őket, mert tudom, hogy egy kis blogban mennyi munka van – mennyi feladatot jelenthet hát akkor egy sok tízezres tömeg által használt weboldal működtetése, az óhajok, sóhajok, panaszok kezelése… De bírják.

És most pályáztak. Európa legrégebbi társadalmi innovációs díja, a SozialMarie immár 10. éve díjaz olyan projekteket, amelyek új megközelítésmódokkal innovatív válaszokat adnak társadalmi kihívásokra.

“Idén úgy gondoltuk, hogy a Rukkolát is elindítjuk ezen a nemzetközi pályázaton, mert érzésünk szerint innovatív megoldásainkkal több problémára is válaszokkal szolgálunk: közösséget építünk, kultúrát közvetítünk, segítünk. A szakmai zsűri által kiválasztott projektek pénzdíjat kapnak, emellett pedig lehetőség van a közönségdíj elnyerésére is, amelyről kizárólag a közönség szavazatai döntenek” – írják Adriánék a Rukkola blogján.

A szavazás menete a következő: el kell látogatni ERRE AZ OLDALRA,ott pedig az “Erre szavazok” gombra kattintani. Innentől még egy e-mailes hitelesítésre van szükség, de a rendszer szépen végigvezet.

Én már szavaztam, szerintem megérdemlik. Ha ismeritek a Rukkolát, szavazzatok ti is. Ha nem, előlegezzétek meg a bizalmat… Most a harmadik helyen állnak!

 

(Ha az én leírásom nem volt világos, itt elolvasható részletesen.)

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Kedves Móni,
    a sok finom receptért és érdekes írásért cserébe köszönetképpen természetesen szavaztam. Remélem nyernek, eddig nem hallottam a kezdeményezésről de szeretek olvasni, így valószínűleg én is fogok rukkolázni.
    További jó munkát neked, jó recepteket nekünk:)

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük