A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nem, nincs készen tíz perc alatt. De tényleg ennyi ideig tart összeállítani a tésztáját.
Nemrég, amikor a Szakácsok könyvéből sütöttem meg azt a meglehetősen bonyolult márványkalácsot, egy kedves olvasóm, Saci írta, hogy náluk azzal a recepttel vetekszik ez a tízperces, ráadásul ez sokkal-sokkal egyszerűbb, és pont olyan jó.
Tényleg nagyon finom, és az is biztos, hogy a fent említett receptnek nem tudom mikor veselkedem neki újra – ezt meg bármikor össze lehet dobni.

Hozzávalók:
5 tojás
25 dkg cukor (eredetileg porcukor)
20 dkg liszt
1 cs. sütőpor
1 dl olaj
1 dl tej
1 púpozott ek kakaópor (cukrozatlan)

A mázhoz:
5 ek porcukor
fél citrom leve

Eredetileg a recept úgy szól, hogy a fehérjét külön fel kell verni, de én nem szoktam. Pontosan ugyanolyan jó eredmény érhető el, ha az egész tojásokat a cukorral, gépi habverővel, magas fokozaton legalább öt percig verjük, és egy tállal kevesebbet is koszolunk. Tehát én a következőképpen készítettem:

Előmelegítettem a sütőt 180 fokosra, és kivettem belőle a rácsot (szilikonos formánál így kell).
A tojásokat a cukorral nagyon habosra kevertem, 6 percig legalább. Utána belekevertem a lisztet, a sütőport, az olajat és a tejet. Ezt már azért nem a legmagasabb fokozaton kevertem, hogy a hab ne menjen tönkre.

A szilikonos kuglófformát a sütő konyhapultra helyezett rácsára tettem, ugyanis a megtöltött formát már nem ajánlatos emlegetni, könnyen pórul járhatunk.

A massza felét beleöntöttem, majd a másik felébe belekevertem a kakaóport.

Ráöntöttem a kakaós masszát a fehérre, és egy villával kicsit összeforgattam.
Megfogtam a rácsot, és a sütőbe toltam (persze a formával együtt).
180 fokon nekem 50 perc alatt sült meg.

Kiborítjuk a formából, rácson hagyjuk kihűlni. Aztán bevonhatjuk a mázzal: egyszerűen csak keverjük össze a porcukrot a citromlével úgy, hogy sűrűn folyós massza legyen. Tetszés szerinti mértékben vonjuk be vele a kuglófot.

Lehet enni reggelire, uzsonnára, csomagolhatjuk tízóraira. Aztán próbáljunk meg igazságot tenni, hogy kié legyen az utolsó szelet…

Ajánlott cikkek

27 Hozzászólás

  1. Az ember lánya mindig tanul valamit…tőled 🙂 Én is gyakran sütöm ezt a kuglófot, de mindig külön vertem fel a tojásfehérjét, s így azért kissé munkás. Ötleted lényegesen leegyszerűsti a dolgokat, s a kedv is nagyobb a projekt létrehozására 🙂 Köszi Móni!Ranja

  2. Halihó, most tettem be a sütőbe, szokásomtól eltérően mindent méregettem is, de valahogy nagyon hígnak tűnik a tészta… Biztos csak 20 dkg liszt?? Na majd beszámolok avégeredményről, már úgyse lehet korrigálni…

  3. Szia Móni!a recept majdhogynem ugyanaz! 🙂 csak az enyém 4 tojást ír. Én külön szoktam a fehérjét habbá verni, de így is gyors. A porcukrot lecsökkentettem 20 dkgra, az eredeti nekem elég édes volt. Annyira finom,hogy fél óra alatt nem marad belőle semmi…ja, ketten vagyunk 😀

  4. Nagyon szupernek tűnik ez a recept! Tuti kipróbálom, de ma délután a zabpelyhes kekszedet fogjuk sütni a gyerekekkel. Lenne még pár kérdésem, bocsi, hogy ide írom, de nem tudom hogy lehetne privátban. Nincs pár egyszerű és nagyszerű torta recepted? Amit viszoylag könnyű elkészíteni és isteni finom. Pl. kellene egy étcsokis torta pecept, amit marcipánnal fogok bevonni. Adódik is a másik kérdés, mennyi marcipánnal lehet beborítani egy 20 szeletes tortát. Az aldis marcipánt szoktam venni bonbon készítéshez, azzal tervezném az étcsokis tortát is bevonni.

  5. Nagyon köszönöm a receptet! Reggel, mikor olvastam kedvet kaptam hozzá. Összedobtam pár perc alatt (persze a nekünk megfelelő, mentes változatban) és 50percig elvolt a sütőben. Álom puha, finom, omlós. A gyerekek is imádják! Ez egy igazán tuti recept.

  6. Bocsánat, hogy belekontárkodom. Ezt Zsuzsi83 kérdésére javaslom. http://sutisnene.blogspot.com/2008/07/toszknai-csokoldtorta.htmlGyors és finom.De hogy mennyi marcipán kell egy 20 szeletes torta bevonásához, arról sajnos fogalmam sincs.Az enyémeim csakis másnak a születésnapi tortáját hajlandó -egyébként eszelős örömmel- marcipánbevonattal fogyasztani…A kuglófot egyébiránt én is így szeretem csinálni. De a Tied, Móni, sokkal szebb – és talán még jobb is-, mint az enyém 🙂

  7. Megsütöttem, a válogatós kisfiam és a nem édesszájú férjem is tömte befele. Azt hiszem meg kell még sütnöm. Másnap reggelre még finomabb lett 🙂 Nekem 1 óra kellett a sütéshez

  8. Sziasztok, csak beszámolok, hogy szuper lett a kuglóf, tényleg, álmaim receptje, ma is követelik a lurkók, sőt, még anyósom és dédi is megdicsérték a családi anyáknapi zsúron. Köszönöm! Nekem is több idő kellett a sütéshez, és visszavettem a hőfokból is kicsit a vége felé.

  9. de szuperul nez ki! az a kerdesem, moni,h a “rendes” kuglof-format – amit en eddig csak fasirt sutesere hasznaltam, sutopapirral belelve, es allati jol nez ki a huskoszoru:) – ki kell-e vajazni/sutopapirozni, avagy sem? ezzel a recepttel mielobb felavatnam vegre kuglof-sutesre is!:)

  10. Gyorsan én is összedobtam (vagy nem is én, a robotgép? mert csak állnom kellett mellette, amíg megkeverte), most sül.Eszter

  11. Móni, ez a kuglóf addiktív, egy hét alatt az ötödiket sütöm :-)De ha kijön a sütőből már elő vannak készítve a fánkok, igaz, csak muffin formában, jobb híján…Még egyszer köszi a receptekért 🙂

  12. Bár én nem vagyok sokgyermekes anyuka,de szívesen olvasom az írásaid.Szórakoztat,elgondolkodtat.Rengeteg hasznos,praktikus ötlet/recept olvasható itt.Köszönet érte!Úgy gondolom megtaláltam a tökéletes kuglóf receptjét is!Szeretek sütni-főzni,de a vizsgaidőszak ennek korlátokat szab.De ez a recept lehetőséget ad az “alkossunk nagyszerűt,de gyorsan” probléma megoldására.Remek lett!Nem tudtam megvárni míg kihűl.Egy gombóc vanília fagyival tettem még tökéletesebbé.Köszönöm az élményt!:)Mariann

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük