A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Van nekünk egy jó kis mosógépünk, az a neve, hogy Brandt, Franciaországban készült, felültöltős, és ráadásul szárítós is. Úgy kaptuk ajándékba egy ismerőstől, pont akkor kérdezte meg, hogy nem kell-e, amikor a miénk, egy 6 kg ruhát magába fogadó Ariston egyszer csak nem mozdult többé.

Kapva kaptunk tehát a lehetőségen, és ez a kis öreg mosógép kiválóan szolgált a múlt csütörtök estéig, amikor is egyik gyermekem belerakott egy szőnyeget, majd, miután észlelte, hogy a gép nem centrifugáz, még kétszer ráindította a programot.

a1
Forrás

Na, hegynyi szennyessel ott álltam péntek reggel, hogy most akkor mi legyen? Hívtam egy kedves ismerősömet, Mártit, aki nemrég mesélte, hogy majdhogynem baráti viszonyban van egy általam is ismert mosógépszerelővel, nem hívná-e fel ezt a bizonyos szerelőt, hogy nekem valami kis protekciót szerezzen, hátha lesz még a hétvégén működő gép ebből a jószágból.

Miután Márti előkészítette nekem a terepet, én is felhívtam a szerelőt. Bemutatkoztam illedelmesen, és megkérdeztem, mikor tudná megszemlélni a szóban forgó mosógépet.

– Hát…leghamarabb szombat délután. Előbb biztosan nem. Milyen fajta?

– Brandt.

– Az valami behozott használt gép lehet…

– Nem tudom, úgy kaptuk.

– Kérdés, hogy lesz-e hozzá alkatrész, ha kell.

– Ha esetleg nem, van a garázsban egy másik rossz mosógép, egy Ariston…

– Ezt a nevet ne is ejtse ki. Ariston, Indesit, Fagor, ezekről hallani sem akarok. Nem szabad megvenni.

– Hát jó, ebben az esetben reméljük a legjobbakat.

– Ja, hát maga tudja. Akkor szombaton.

És szombaton délután négy órakor megjelent. Megkérdezte, mi történt, abból sejtette, hogy a szivattyú motorja ment tönkre – abból pont volt nála egy. És illett a mi gépünkbe. Beszerelte, aztán tesztelte a gépet – és működött! Szivattyúzott, centrifugázott, ahogy azt kell. Ekkor feltettem a következő fontos kérdést: mennyi lesz?

– Ötezer. Kettő a kiszállás, három a munkadíj.

– Ööö…akkor tízet fizetek?

-Hölgyem, most mondtam. Öt. Kettő a kiszállás, három a munkadíj.

– De hát az alkatrész, azt hittem, az külön öt…

– Az alkatrésszel maga ne foglalkozzon. Az a lényeg, amit mondtam.

Hát így történt, kiszállással, szombat délután. Ma, Magyarországon, vidéken.

Másnap találkoztam a szomszédasszonnyal, mondja nekem, képzeld, elromlott a mosógépem.

Hát mi van itt, kérem szépen?!

a1Ui.: Egyébként megkérdeztem a szerelőt, milyen mosógépet ajánl. Azt mondta, ha most márkát kell megneveznie, hát a Miele az, ami toronymagasan veri a többit. Igaz, árban is, mert 200 ezer felett kezdődik. Viszont lehet időnként kapni felújított használtat 60 ezer körül, szerinte azokat is érdemes megvenni.

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Nekünk a Fagor 12 évig (!) hibátlanul üzemelt! Mázlink volt akkor? 🙂
    Jelenleg (kb. 5 éve) Gorenje mosógépünk van. Teszi a dolgát, mos. Ha ez is kibírja 12 évig, egy rossz szavam sem lesz! 😀
    Privin majd kérem a szerelő nevét!
    Esetleg olyat tudsz, aki a kenyérsütőkhöz ért? 🙂

  2. nekünk volt egy indesitünk, felültöltős, 1 év után rozsdásodott mindenhol. De nem csak a miénk, szomszédnak és sógornőmnek is ugyanolyanja volt, övék is rozsdásodott. 2 éve vettünk egy electroluxot, 6 kilós, előltöltős.Nem volt olcsó. De imádom. Sógornőm Samsungot vett, ő annyira nem dicséri. Szomszéd Candy-t, azóta meg már egy újat, mert az is tönkrement. Én is így tudom, hogy a mosógépek – és úgy általában a gépek – királya a Miele, illetve még az AEG-Electrolux ami nagyon jó még. 🙂

  3. Hát… Nekem is tíz éves elmúlt a Fagor elöltöltős, szárítós gépem. A szárítómotort kellett cserélni benne 9 évesen, de prímán üzemel. És a Miele árának harmadába került, ha még hozzáveszem azt, hogy szárítós is, akkor valószínűleg a negyedébe. A Miele nem hiszem, hogy kibír 30-40 évet. 🙂

  4. Összeesküdtek ellenem a háztartási gépeim. Egymás után romlottak el. Van egy ismerősöm, aki külföldről származó gépeket teljesen felújít és igen jutányos áron árulja. Ott vettem mosó-, mosogató-, szárítógépet. Kifogástalanul működnek. Sajnos ide nem tudok fényképet felrakni. Ha valakit érdekel, megnézheti a Face oldalamon, most osztottam meg, vagy érdeklődjön a tulajnál: +36 70 389 6304 🙂

  5. Nekem 13,5 éves az Electrolux gépem. Eddig semmi baja nem volt, most kezd el meghülyülni, mert nem áll le a program, hanem újraindul. De nem minden mosásnál, csak kb. kéthetente egyszer. Gondolkozom, hogy lecserélem, de az én szerelőm azt mondja, hogy ma már nem megy el 10 évig egy gép sem /talán a Miele igen/. Ariston sütőm és gázlapom van, kifogástalanul működnek 13 éve, pedig volt kiszerelés és áthelyezés is közben. AZ Ariston szuper elszívómban pedig még az eredeti világítás van bent 13 éve, holott szinte minden nap használom!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük