A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Nyerteseim dobozába került ez is, igaz, kissé karácsonyi hangulatú, amennyiben ragaszkodunk ahhoz az általános elképzeléshez, hogy a fahéj és a mák, különösen együtt ezen ünnepkör jellegzetes alapanyaga.
Nyugodtan meg lehet enni tavasszal, sőt nyáron is, főleg, ha valami gyors kekszet sütnénk, ami azért napokon keresztül megőrizhető drasztikus állagromlás nélkül. Nekem ugye, amikor a küldendő édességeken gondolkoztam, ez utóbbi tényezőt súlyozottan számításba kellett vennem, mert még ha a posta rendesen teljesít is (és most mind a három esetben rendesen teljesített, a csomagok másnap megérkeztek a címzettekhez!), akkor sem ajándékozhatok gyorsan romló, mondjuk, valamilyen krémes sütit.
A keksz sikert aratott mind családom, mind pedig a nyertesek körében, ez már-már reprezentatív, nyugodtan állíthatom tehát, hogy klassz a recept.

Hozzávalók egy nagy tepsire való adaghoz:
5 dkg darált mák
1 tojás
10 dkg cukor
1 tk fahéj
2 ek kakaópor (cukrozatlan)
10 dkg liszt
1 tk sütőpor

A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
A hozzávalókat összekeverjük, száraznak fog tűnni, de ha elég nagy a tojásunk, összeáll. Ha nem, egy evőkanál (vagy kettő, de óvatosan!) vizet adunk hozzá. Diónyi golyókat formázunk a tésztából, sütőpapírral borított tepsire rakosgatjuk,és villával határozottan lenyomjuk. 12-15 perc alatt megsütjük.

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük