A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Könnyed nyári kikapcsolódáshoz ajánlok filmet – azaz nem mélylélektani drámát, nem is valami bonyolult, összetett cselekményű, sok-sok mondanivalót hordozó alkotást. Ezt azért tartom fontosnak megjegyezni, hogy senki ne várjon tőle túl sokat. Cserébe nincs benne szex, gyilkolászás, egyéb erőszak, nyugodtan nézhető gyerekekkel, nagymamával, csak valami kaja legyen a közelben.

Tavalyi film, már kapható dvd-n is: A séf.

a1Jon Favreau (aki például a Vasembert rendezte) gondolt egyet, írt egy vidám kis forgatókönyvet, benne magának való főszereppel, hívott a filmbe néhány világsztárt (Dustin Hoffman, Scarlett Johansson, Sofia Vergara, Robert Downey jr., John Leguizamo), és meg is rendezte művét, amiből hangulatos, jópofa limonádé kerekedett. Pont az, amire 40 fokban vágyunk.

a1Carl Casper vergődik – élete több szinten zátonyra futott: elvált bombázó feleségétől, kisfiát alig ismeri. Munkahelyén sikertelen: bár tehetséges séf, szárnyaló fantáziáját folyton visszavágja vaskalapos főnöke, egyszerűen nem tud kibontakozni, ráadásul egy pimasz gasztroblogger étteremkritikus is kikezdi. Aztán egyszer csak felrobban, összebalhézik a főnökkel, és ott marad munka nélkül. A volt feleség előző férje (döbbenet, itt mindenki mindenkivel jóban van) jóvoltából hozzájut egy lepukkant büfékocsihoz, amit a hozzácsapódó volt kollégájával kipofoznak, és kisfiát is maguk mellé véve, hárman átbüfézik az Egyesült Államokat. A kissrácnak köszönhetően a Twitteren óriási népszerűségre tesz szert az El Jefe, azaz a büfékocsi, amit már aztán százak várnak egy-egy újabb városban. Irgalmatlan jó kaják készülnek, és persze minden rendbe jön. Csak az csalódik, aki drámát vár.a2Még egy fontos dolog: a zenéje is kiváló.

Láttátok már?

 

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük