A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

A cukkinitermés, az bezzeg sosem rossz.

Így aztán rengeteg cukkini cserél gazdát ilyenkor, mert mindenki ülteti, dacára annak, hogy a család utálja; a háziasszony hiába próbálja becsempészni ebbe-abba, a kölkök nagy fujjogva kipiszkálják, az ember hősiesen megeszi, igaz, csak rántva, bár a végén hozzáteszi, ez húsból jobb.

Mi is kaptunk megint pár darabot; néhány kisebbet, amit én csak úgy, feldarabolva, nyersen is eszem – mert én azon kivételek közé tartozom, akik szeretik a cukkinit – aztán, lecsóba is belefőzöm, az vitán felül finom. Na de még mindig van belőle, mi legyen azzal?

Fasírt. Amolyan reformos.

Megint van hozzá videó, Bence készítette.

Hozzávalók:

15 dkg kuszkusz

1 kisebb cukkini reszelve

10 dkg füstölt sajt

néhány dkg zabpehelyliszt

1 fej vöröshagyma

1 tojás

mustár

bors

zabpehely a “panírozáshoz”

olaj a sütéshez

1. A kuszkuszt tálba öntjük, adunk hozzá 1 tk sót, kétszeres mennyiségű vizet forralunk, ráöntjük, lefedjük, és hagyjuk, hogy a kuszkusz beszívja a vizet.

2. Közben lereszeljük a cukkinit, a sajtot, apróra vágjuk a hagymát, majd összekeverjük az egészet, hozzáöntjük a kuszkuszt, a tojást, ízesítjük sóval, borssal, mustárral, én még egy kis Donum Terrae diókrémet is tettem bele, mert kaptam, és ki akartam próbálni – nagyon különleges. Kellemes plusz ízt ad a fasírtnak.

3. Az olajat melegíteni kezdjük egy sütésre alkalmas edényben (figyeljünk, ne menjen a hőmérséklete a füstölési pont fölé). Egy tányérba öntünk finom szemű zabpelyhet. Pogácsákat formázunk a masszából, a zabpehelybe forgatjuk, és kisütjük az olajban, szép pirosra.

Ezt mindenki ette, zokszó nélkül.

SAM_0697

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük