A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Amikor megígértem paleós barátnőmnek, hogy viszek neki sütit, egyből rá is ugrottam a netre, hogy ugyan, mit eszik és mit nem az, aki ezt az életmódot követi.
Nos, elég szigorú. Semmi gabona (tehát még az egészségesnek mondott köles, quinoa, amaránt sem), a keményvonalasabb paleósok még zabpelyhet sem fogyasztanak, semmi hüvelyes, semmi olyan zöldség, amiben keményítő van: burgonya, édesburgonya, csicsóka, és persze no cukor.
Bár eléggé spártainak tűnik, a sok leírt gyógyulás – mert ennek az életmódnak az egyik alappilére az, hogy a civilizációs betegségek fő okozója a helytelen táplálkozás – elgondolkodtató.Meg a pozitív mellékhatásként jelentkező túlsúly-vesztés is, persze…
Meg is alkottam a sütit, ami annyira jó lett, hogy aztán megismételtem itthon magunknak. Egyszerűen klassz.

Hozzávalók:
3 nagy tojás
10 dkg darált dió
5 dkg natúr gesztenye (Maronit kaptam, cukrozatlan, reszelt gesztenye, semmi adalék nincs benne)
5 dkg gesztenyeliszt (helyettesíthető zabpehellyel, vagy más paleós liszttel)
5 dkg xilit vagy eritritol
2 alma
1 répa
1 banán
1 kk szódabikarbóna

A tetejére:
2 tojássárga
1 dl kókusztej
5-8 dkg kókuszreszelék
5 dkg magas kakaótartalmú étcsoki

1. A diót nagyon finomra daráljuk. Összekeverjük egy tálban a gesztenyeliszttel, a gesztenyével.
2. Az almát héjastól lereszeljük a nagylyukú reszelőn. A répát a kisebb lyukún. A banánt villával összenyomkodjuk.
3. Egy másik tálban gépi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, belekeverjük az összes többi hozzávalót, a végén a szódabikarbónát is. A masszát sütőpapírral borított 26 centis kerek formába (persze, süthetjük kisebb szögletes tepsiben is, why not) simítjuk, és 180 fokon 25 percig sütjük.
4. Amikor megsült, rácsra borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Amikor kihűlt rákenjük a mázat, amit a övetkezőképpen készítünk el: a 2 tojássárgáját a kókusztejjel egy kis lábasban sűrűsödésig forrósítjuk folyamatos kevergetés mellett, vigyázva, nehogy rántotta legyen belőle. Belekeverjük a kókuszreszeléket, majd a megolvasztott étcsokit.

Ajánlott cikkek

9 Hozzászólás

  1. Szia!tegnap megsütöttem, nagyon köszi, Isteni lett!! abban változtattam, hogy barco kókuszkrémet használtam – ez 160ml és 3 decire felhígítottam. Az egész család odavolt! 🙂 + a tésztájába tettem 5 dkg kókuszzsírt, mert a zsíradékot hiányoltam 🙂

  2. Kókusztej? A literes dobozos híg, vagy a konzerves 400 ml-es sűrű (ezt sokszor akcióban a Lidl-ben lehet kapni)? Üdv és köszi, Mari

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük