A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Rengeteget dolgozom.

Ezt most nem panaszképpen mondom, tulajdonképpen örülök, azt hiszem, sokan cserélnének velem. Én most olyasvalakivel cserélnék szívesen egy-két hétre, akinek semmi dolga és sokat unatkozik. Akkor szegény blogom sem lenne ennyire elhanyagolt, mert hát hiába vannak ötleteim, témáim, ha egyszer reggel fél hattól estig fizikai munkát végzek – utána pedig örülök, ha aludhatok. Gondolhatjátok, szegény családom mennyire van elkényeztetve az étkezés terén, hát, vannak pótolnivalóim, maradjunk ennyiben. 

Viszont az időhiány egyszerűsítésre készteti az embert, így született ez a barackleves, amit korábban mindig főzéssel készítettem, nem is igazán értem, miért. Jó, az tény, hogy csak annyit érdemes összeturmixolni, amennyi el is fogy, de esetünkben a két és fél literes kancsó kicsinek bizonyult. Cserébe viszont megmaradnak a vitaminok, és az íz is remek.

A kancsó mindenképpen megkönnyíti a készítést és a tálalást egyaránt.

Hozzávalók:

1 kg őszibarack megpucolva, darabolva

3-4 ek baracklekvár

2 dl tejszín

25 dkg mascarpone

1,5 l tej

cukor ízlés szerint

citromhéj

Opcionális: vanília, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, pár evőkanál Amaretto

A tálaláshoz:

vaníliafagyi

mentalevél díszítésnek

A hozzávalókat a kancsóba tesszük, és botmixerrel összeturmixoljuk.

Már tálalhatunk is.

Vaníliafagyival, mentalevéllel.

Ilyen finom:

SAM_1650Medencézés után, sakkozás közben a legjobb.

SAM_1654

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük