A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Bogyónak kellett valami kutyakajáról gondoskodnom, bementem a henteshez. Ő nyugodt szívvel ajánlotta a csirke far-hátat; mondtam neki, hogy én mindenhol azt olvastam, hogy a csirkecsont nem jó a kutyának, mert szilánkosan törik. Azt mondta erre, hogy a far-hát csontja nem, inkább a liba meg a kacsacsontra vonatkozik ez. Azt tényleg tilos a kutyának adni.
– Képzeljétek – mesélem családtagjaimnak, amikor a boltból kijövet visszaültem az autóba -, a hentes azt mondta, hogy ezt a csirke far-hátat lehet adni a kutyának.
– Ne higgy neki, anya – mondja erre Zsófi -; mi van, ha közben keresztujjat mutatott a háta mögött?

Íme két kép Bogyóról, mert már több ismerősöm kérdezte kissé gyanakodva, megvan-e még – mivel mostanában nem volt róla sem fotó, sem videó a blogon. Bizony, megvan, láthatjátok, szép nagy haja nőtt, úgy is hívjuk, hogy Kishajú Nagyhajú Torzonborzon (Lázár Ervin után szabadon, Kisfejű Nagyfejű Zordonbordon alapján).

Ajánlott cikkek

20 Hozzászólás

  1. Szia!Lábat és comb csontot ne adj neki, mert az törik szilánkosra.A comb csontnak csak a porcogós részt hagyjuk lerágni.Szépen megnőtt mióta nem láttuk.Tetszik a leányzó megjegyzése.

  2. Hú, én se mernék vékony csirkecsontot adni. Nem tudom, hogy törik, de ha egyáltalán nem törik, akkor is keresztbeállhat a torkán. A mi kutyánknak csak anyósom szokott csontot adni, mert ő bátor 🙂 A kutya meg Bátor 😀

  3. En nem vagyok allatorvos, csak kis korcs gazdija, aki 8 eves es kb. 18 kilo. Hogy nem adunk a kutyanak nyers hust? De adok, hetente egyszer, hogy nem adunk a kutyanak csontot? de adunk, de elotte megette a szaraztapot. Dokinak erdeke, hogy ne adj ilyet olyat, mert akkor csakis tappal, boltbol eteted a kutyat macskat…ami hazi az nem jo.Ne felejtsuk, akamilyen kitenyesztett az allat, verszintileg csak ragadozo, legyen az kutya, vagy macska.

  4. Csirkehús ügyben nem tudok nyilatkozni, a mi kutyáink allergiásak a csirkehúsra, így nem kapnak. De Névtelen megjegyzésére azért szeretnék reagálni… nekünk több állatorvos is azt mondta, hogy az a legjobb, ha házi kosztot is kap. Tápot pedig (főleg a mi érzékeny fajtájú bulldogjaink)valóban jobb a minőségit megvenni, egyrészt mert kevesebbet esznek belőle, másrészt meg mert mi sem “szemetet” eszünk.. 🙂 Vacak tényleg megnőtt. 🙂

  5. Nyugodtan lehet a kutyának far-hátat adni, meg szárnyat, nyakat csirkéből, persze főzve. Én össze szoktam főzni rizzsel, zöldségekkel és úgy kapja. Tényleg előfordulhat, hogy allergiás lesz a csirkehusra, akkor lehet kapni vadhust, azt kell főzni neki. Nyersen csak marhahúst szokott kapni egy falatot, amikor azt főzök otthon, állítólag azt lehet adni neki. Ha ez a kombó kiegészül még nyers gyümölcsevéssel, akkor szerintem mindent megkapott a kutyánk, amire szüksége van. 🙂 Az enyém vizsla, imád minden gyümölcsöt. A vadhús eledelesnél kapható fagyasztva.

  6. Dius, annyi itt a kutya, hogy összekeverted. Móniék kutyája Bogyó, a miénk Vacak. :)Nekünk az állatorvos a házi kosztot ajánlotta, de csak akkor, ha oda tudunk figyelni arra, hogy miből mennyit kapjon, elegendőt, de mégse sokat, stb.Hát ennél jóval egyszerűbb a száraztáp. Abból persze a jobb minőség.Kiegészítésként kap a maradékból, meg jutalomfalatkának. Egyébként Vacak örömtáncot lejt, ha látja, hogy a konyhából is kerül a táljába. :)))

  7. A szüleimnél egy labrador és egy vizsla van, nálunk két vizsla. Mindegyik alapvetően csirkehúst (farhát és szárny) eszik. Persze főzve és kukorica, meg egyéb gabonapelyhekkel és némi zöldséggel keverve. Én úgy tudom, hogy a kutya ételének ideális esetben kb. 25%-a növényi eredetű. Az egyik vizsla 3-4 hónapos korában allergiás volt a csirkére, amikor kölyökkutya konzerv formájában kapta. Amikor a sima piaci farhátat kapta, akkor már nem volt gond a csirkével és azóta sincs.Erika

  8. A mi 10 hos torpeagar-collie keverekunk a konzerv taptol iszonyu budoseket szellentett, rondakat kakilt es korpas volt a szore. Allitolag az agarak emesztorendszer extra erzekeny. Amiota a hentesnel veszek neki csontos huspepet (eredetileg a sajat kutyainak adta, aztan arulni is kezdte), amiben foleg csirkefarhat, kis reszben egyeb husmaradekok vannak es ezt adom neki fott rizzsel es fott zoldseggel keverve, azota semmi baja. Az allatorvos szerint remekul taplalt, egeszseges allat, jovahagyta a dietat.En nem fozom meg a hust, csak belekeverem a forro zoldseges rizsbe.Miert kell megfozni a hust? Vadon elve sem fozne meg neki senki, enne nyersen, nem?

  9. Meg valami, amit nem ertek. Az en kutyam vadaszatra lett tenyesztve, siman elkapna a vadnyulat, kisebb ozet, facant (mi nem vadaszunk vele, de ismerek ilyen kutyat, akivel vadasznak, bar nem tudom, mennyire legalis). Ha hagyjak, akkor ezeket meg is eszi/enne, kb szorostul-borostul. A facan labat is, a csoves csonttal. Mint a vad rokonai szerte a vilagon. A fott csoves csonttal lehet a baj.Vagy a bakteriumok, fertozesek a veszelyesek? Az en kutyam kedvenc csemegeje a mas allatok uruleke, teheneke, vadake, rokake, meg persze kutyake es meg talan emberet is enne, de remelem, abbol errefele nem sok van. Ha azoktol semmi baja, akkor egy emberi fogyasztasra is alkalmas csirketol meg nyersen is mi lehet?

  10. Én úgy tudom, hogy elvileg ehet nyers húst, de…De simán kaphat valami jó kis fertőzést tőle. A mai kutyákat drága pénzen veszik az emberek, oltást adatnak nekik, kullancs ellen havonta kenik, csepegtetik, stb, stb. Szóval ma egy kutya ha elpusztul, akkor nem egy pótolható állattal lesz kevesebb, hanem egy társat veszítünk el.Érthető, hogy ha lehet, igyekszünk nem kockáztatni az egészségét mondjuk egy nyers csirkecombbal. Pedig valószínűleg 100 esetből egyszer lenne baj…Aztán elképzelhető, hogy szépen lassan a kutyák szervezete is átáll erre a táplálkozásra, és tényleg veszélyes lesz nyers húst adni nekik.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük